Vappupiknik kruunaa vapun vieton

17.3.2021

Yhdessä nautittu vappupiknik on kevään ehdoton kohokohta. Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia helposti syötävistä vappuherkuista hyvässä seurassa ja nostaa malja kevään iloisimmalle juhlalle. Kokosimme yhteen helppoja vappupiknik-reseptejä jotka valmistuvat käden käänteessä, ja esimerkiksi vappuhodarin väliin voit laittaa lähes mitä vain haluat!

Piknikistä nauttiminen on ihanan mutkatonta. Syötäväksi kelpaavat mitkä tahansa lempiherkuistasi. Myös lapset rakastavat piknikillä oloa ja helppoa syömistä. Edes sää ei ole este: tarvittaessa piknikin voi aina kattaa myös sisätiloihin. Pakkaa siis eväskoriisi suolaiset ja makeat herkut sekä hyvää mieltä. Pikniksesonki saa virallisesti alkaa!

Perinteiset vappuhodarit maistuvat kaikille

Mitä olisikaan vappu ilman kunnon hodaria? Valmista herkullinen hodaribuffet vieraille, tai tarjoile vappuhodareita, jotka sisältävät perinteisiä vapun makuja: perunasalaattia, nakin ja perunalastuja. Vähintään yhtä maukas on myös karamellisoidulla pekonilla höystetty Sweet & salty -hodari, ja totta kai vaihtoehtona löytyy myös hieman kevyempi Birdie-hodari jossa yhdistyvät raikkaasti nyhtökalkkuna ja avokado.

Vappuhodari

 

Jos haluat kokeilla jotain uutta, kokeile Jäätelöhodareita jälkiruoaksi. Ne maistuvat niin lapsille kuin aikuisemmille juhlijoille, ja vain luovuus on niissä rajana. Tutustu ja löydä suosikkisi!

 

suussasulava jäätelöhodari jälkiruokaresepti

 

Ei vappua ilman munkkia

Vappu on munkkien ja donitsien kulta-aikaa – niin erottamattomasti ne kuuluvat kevään herkullisimpaan juhlaan. Maailman helpoimmat, perinteiset vappumunkit saat lämmittämällä Kotiuunin munkkirinkelit tai muita Kotiuunin munkkeja uunissa tai mikrossa ja pyöräyttämällä ne sokerissa. Kiireinen herkuttelija voi myös napata maistuvat donitsit kaupasta helposti mukaan. Jos kuitenkin haluat panostaa vappumunkkeihin kunnolla, lue alta muutama helppo ja nopea idea!

Vappumunkit ja vappuherkut - Vaasan

 

Tuoreista donitseista voit tuunata amerikkalaiset donitsit koristelemalla ne sokerikuorrutteella ja suloisilla yksityiskohdilla. Myös pakastealtaasta löydät toinen toistaan herkullisimpia makuja. Esimerkiksi vadelmasydänmunkkeja tai lemon cheesecake-munkkeja ei kerta kaikkiaan pysty vastustamaan.

Vappumunkit ja vappuherkut - Vaasan

 

Herkulliset amerikan unelmamunkit valmistetaan vadelmasydänmunkeista, jotka voit tuunata haluamallasi tavalla, esimerkiksi sulatetulla suklaalla. Jokaisen vieraan hurmaavat myös kuorrutetut rinkelimunkit, jotka voit tuunata näyttäviksi sulatetulla suklaalla, strösseleillä, murskatuilla pähkinöillä ja tomusokerilla.

 

Muista, että piknikillä ei voi olla liikaa makeaa tarjolla. Varaa siis kunnon satsi herkullisia munkkeja ja donitseja mukaan!

 

Rouskuvat Ruissipsit erillaisilla dipeillä

Rapean maukkaat Ruissipsit ovat oiva suolainen lisä eväskoriin. Tiesitkö, että ne on valmistettu 100%:sesta täysrukiista? Terveelliset Ruissipsit maistuvat sellaisenaan tai helpon dipin kera. Testaa esimerkiksi herkullista avokado-hummusta tai täyteläistä kikherne-tomaattipyrettä.

 

Ruisnacho Vappupiknik - Vaasan

 

Jos kaipaat lisäpotkua, kokeile yhdistää Ruissipseihin paistettua chorizoa ja maissi-jalopenoranskankermaa.

Kokoa täydellinen vappumenu ylläolevista resepteistä tai katso kaikki  vapun resepti-ideat täältä.