Vappupiknik kruunaa vapun vieton

11.4.2017

Yhdessä nautittu vappupiknik on kevään ehdoton kohokohta. Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia helposti syötävistä vappuherkuista hyvässä seurassa ja nostaa malja kevään iloisimmalle juhlalle. Kokosimme yhteen nopeita vappupiknik-vinkkejä – ne valmistuvat kätevästi joko edellisenä iltana tai aamulla.

Piknikistä nauttiminen on ihanan mutkatonta. Syötäväksi kelpaavat mitkä tahansa lempiherkuistasi. Myös lapset rakastavat piknikillä oloa ja helppoa syömistä. Edes sää ei ole este: tarvittaessa piknikin voi aina kattaa myös sisätiloihin. Pakkaa siis eväskoriisi suolaiset ja makeat herkut sekä hyvää mieltä. Pikniksesonki saa virallisesti alkaa!

Rouskuvat RuisNachot erilaisilla dipeillä

Rapean maukkaat RuisNachot ovat oiva valinta eväskoriin. Tiesitkö, että ne on valmistettu 100%:sesta täysrukiista? Terveelliset RuisNachot maistuvat sellaisenaan tai helpon dipin kera. Testaa esimerkiksi herkullista avokadohummusta tai täyteläistä kikherne-tomaattipyrettä.

 

Ruisnacho Vappupiknik - Vaasan

 

Jos kaipaat lisäpotkua, kokeile yhdistää RuisNachoihin paistettua chorizoa ja maissi-jalopenoranskankermaa.

Perinteiset vappuhodarit maistuvat kaikille

Mitä olisikaan vappu ilman kunnon hodaria? Valmista klassikkoherkkuja perinteisen hodarin reseptillä tai kokeile tänä vuonna vieläkin herkullisempia versiota. Valittavanasi on vappuhodari, joka sisältää perunasalaattia, nakin ja perunalastuja. Vähintään yhtä maukas on myös hodari korianterisalsalla. Ja totta kai hodarivaihtoehtoja löytyy myös vegehodari, jossa maistuvat herkulliset falafelpyörykät. Tutustu ja löydä suosikkisi.

 

Vappuhodari - Vappupinknik Vaasan

 

Ei vappua ilman munkkia

Vappu on munkkien ja donitsien kulta-aikaa – niin erottamattomasti ne kuuluvat kevään herkullisimpaan juhlaan. Tuoreista donitseista voit tuunata amerikkalaiset donitsit koristelemalla ne sokerikuorrutteella ja näteillä yksityiskohdilla. Myös pakastealtaasta löydät toinen toistaan herkullisimpia makuja. Esimerkiksi vadelmasydänmunkkeja tai mustikkatassu-munkeista tuunattuja kermamustikkatassuja ei kerta kaikkiaan pysty vastustamaan.

 

Vappumunkit ja vappuherkut - Vaasan

 

Herkulliset amerikan unelmamunkit valmistetaan vadelmasydänmunkeista, jotka voit tuunata haluamallasi tavalla, esimerkiksi sulatetulla suklaalla. Jokaisen vieraan hurmaa myös kuorrutetut rinkelimunkit, jotka voit tuunata näyttäviksi sulatetulla suklaalla, strösseleillä, murskatuilla pähkinöillä ja tomusokerilla.

 

Vappu sydänmunkit - Vappuherkut Vaasan

 

Vinkki kiireiselle herkuttelijalle: nappaa maistuvat donitsit kaupasta helposti mukaasi. Ja muista, että piknikillä ei voi olla liikaa makeaa tarjolla. Varaa siis kunnon satsi herkullisia munkkeja ja donitseja mukaan!

Katso kaikki vapun resepti-ideat täältä.