Hyvää jakamassa jo vuodesta 1849

Me Vaasanilla uskomme, että kiireinen arki vaatii vastapainokseen yksinkertaisia ja aitoja asioita. Meidän tehtävämme on varmistaa, että suomalaisilla olisi joka päivä tuoretta, terveellistä ja maistuvaa leipää. Siksi meillä leivotaan perinteistä leipää suurella sydämellä, niin kuin olemme sitä aina leiponeet. Sillä mikäs sen aidompaa ja yksinkertaisempaa kuin tuore, vastapaistettu leipä!

Taikinajuuresta se kunnon maku kasvaa!

Onhan tässä jo ehditty leipoakin – 170 vuotta. Siihen mahtuu iso pala Vaasanin historiaa  sekä monen monta tarinaa ja mahtavaa tuotetta. Jutun juurta riittäisi jo siinäkin pitkäksi aikaa. Uutta historiaa leivotaan meillä joka päivä pala ja leipä kerrallaan.

Jyvä ja sen voima on ollut meillä aina suuressa arvossa, sillä ilman hyvää viljaa ei synny herkullista, ravitsevaa leipää. Pidämme visusti huolta leipämme aineksista ja olemme tarkkoja tavasta, jolla sitä leivotaan. Erityisesti sydämemme sykkii alkuvoimaiselle rukiille, onhan siitä leivottu koko suomalaisen sisun perusta. Siksi olemmekin tehneet lupauksen leipoa kotimaisesta rukiista kaikki Suomessa valmistamamme ruisleivät.

Hyvän mielen reseptiin kuuluu niin hyvinvointi kuin herkuttelukin!

Mutta mikä saa Vaasanin leivän maistumaan niin vastustamattomalta? Ei siihen muuta tarvita kuin roppakaupalla rakkautta ja ripaus taikinajuuren taikaa. Helppoa se ei aina ole, mutta sitäkin palkitsevampaa on nähdä Vaasanin leipien katoavan yksi toisensa jälkeen parempiin suihin – siitä tiedämme onnistuneemme.

Vaikka leipä on meille vakava asia, elämään emme suhtaudu turhan tiukkapipoisesti. Hyvän leivän ja hyvinvoinnin lisäksi päiviimme mahtuukin rutkasti naurua sekä tietenkin hyvän mielen herkuttelua. Ja koska yksinkertaiset ilot ovat jakamisen arvoisia, haluamme kannustaa sinuakin nauttimaan arjen pienistä iloista yhdessä perheen ja ystävien kanssa – vastapaistetun leivän ja pullan tuoksua unohtamatta!

Tehdään hyvää yhdessä, se on leipälajimme.