Vaasan on ollut osa suomalaista leipäkulttuuria vuodesta 1849, jolloin August Alexander Levón perusti höyryllä toimivan myllyn Vaasaan. Varsinainen leipomotoiminta käynnistyi vuonna 1904. Leipomotoimintamme alkutaipaleen kantavana voimana oli kauppaneuvoksetar Hanna Schauman. Muuttuvassa maailmassa koemme suurta ylpeyttä siitä, että jo 170 vuoden ajan tuotteemme ovat ilahduttaneet suomalaisten arkea ja juhlaa.

Sen kunniaksi olemme nyt tehneet tutkimusmatkan suomalaisen leivän historiaan. Olemme muun muassa selvittäneet, miksi leipä on säilyttänyt vahvan asemansa ruokapöydissämme vuosikymmenestä toiseen sekä mitkä ovat olleet leipomoalan suurimmat mullistukset. Olemme myös etsineet syitä sille, miksi Vaasanin rooli leipähyllyllä on säilynyt vahvana läpi historiamme. Kurkista artikkeleiden kautta menneeseen!