Vapun makeat ja suolaiset tarjottavat – hyödynnä Vaasanin tuotteita

10.4.2024

Kevään juhlan kunniaksi – herkuttele Vaasanin leivillä

Vappu on kevään juhlista riehakkain, ja se kokoaa yhteen niin perheet kuin ystäväporukatkin nauttimaan kevään ensimmäisistä lämpimistä päivistä. Tiedämme, että vapun herkutteluun kuuluu olennaisesti monipuolinen tarjoilupöytä, joka hivelee niin makean kuin suolaisen ystävien makuhermoja. Siksi olemme koonneet vinkkejä, kuinka voit hyödyntää leipävalikoimaamme vapun tarjoiluissa.

Leipä on monipuolinen tarjottava, joka taipuu moneksi. Voit valmistaa suussa sulavia voileipiä käyttämällä Vaasanin ruisleipää tai saaristolaisleipää, jotka tarjoavat täyteläisen maun ja sopivat täydellisesti niin kylmien kuin lämpimienkin täytteiden kaveriksi. Kokeile esimerkiksi herkullista lohituorejuusto levitelautaa tai hummusleipää kasviksilla, jotka ovat varmoja vappusuosikkeja.

Hummusleipä paahdetuilla kasviksilla

 

Makeat herkut – kruunaa juhlapöytä

Makeat herkut ovat vappupöydän sydän. Meiltä löydät laajan valikoiman leivonnaisia, jotka sopivat täydellisesti vappuun. Keväisen raikkaat munkit ja sima kuuluvat perinteisesti vappuun, mutta miksi et kokeilisi jotain uutta? Vaasanin munkit ja muut makeat leivonnaiset ovat helppoja tarjottavia, jotka säästävät aikaa keittiössä ja ilahduttavat vieraita.

Voit myös luoda omia herkkuja leipävalikoimamme pohjalta. Esimerkiksi paahtoleipäviipaleista saat käden käänteessä valmistettua ihania leivoksia, kun täytät ne makealla tuorejuustolla ja päällystät marjoilla tai hedelmillä. Tämä on nopea tapa tarjota jotain makeaa ja näyttävää vappupöytään.

Aamupala ideoita

 

Suolaiset suupalat – vappupiknikin voittaja

Vappupiknik on monelle olennainen osa juhlaa, ja suolaiset herkut pitävät nälän loitolla koko päivän. Vaasanin valikoimasta löydät täydelliset tuotteet suolaisten suupalojen valmistukseen. Kokeile esimerkiksi täyttää sämpylämme erilaisilla salaateilla, kinkulla, juustolla ja vihanneksilla – näin saat kätevästi valmistettua herkullisia ja ruokaisia eväitä piknikille.

Valikoimastamme löydät lisäksi suolaiset pasteijat, cocktailpiirakat ja croissantit, jotka paistat uunissa helposti ja nopeasti. Moneen makuun sopivat tuotteemme on kätevä pakata piknikille mukaan, sillä ne maistuvat herkullisilta niin uunituoreina kuin vähän jäähtyneinäkin.

Mozzarella Sub Sandwich resepti

Vappubrunssi – aloita juhla herkullisesti

Vappubrunssi on ihana tapa aloittaa vappupäivä, ja meiltä löydät kaiken tarvittavan brunssipöydän kattamiseen. Tarjoile esimerkiksi tuoreita croissanteja, karjalanpiirakoita ja erilaisia leikkeleitä Vaasanin leipien kera. Herkulliset leivät, kuten Vaasan Ruispalat tai Kaurasydämet, ovat täydellisiä alustoja monenlaisille makuyhdistelmille.

Älä unohda myöskään tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, jotka tuovat väriä ja vitamiineja vappubrunssiin. Ne ovat loistava, kevyt vastapaino suolaisille herkuille. Brunssi on rento tapa kokoontua yhteen ja nauttia yhdessäolosta sekä hyvästä ruoasta.

Vappuherkut lapsille – iloa pienimmillekin

Lapset odottavat vappua innolla, ja haluamme varmistaa, että myös perheen pienimmät pääsevät nauttimaan juhlasta. Tarjoa lapsille hauskoja ja terveellisiä vaihtoehtoja, kuten Vaasan Voimallus -kaurasämpylöitä, jotka voi täyttää lasten suosikeilla: juustolla, leikkeleillä tai vaikkapa miedolla makkaralla.

Makean nälkään voit valmistaa pikkuleipiä tai pikkumunkkeja, jotka sopivat lasten käsiin ja maistuvat taatusti. Voit myös käyttää Vaasan paahtoleipää ja leikata siitä muotilla kivoja kuvioita, jotka houkuttelevat lapsia syömään ja osallistumaan vapun juhlintaan. Pienet yksityiskohdat tekevät juhlasta erityisen myös lapsille.