Hyvän mielen herkuttelua

Ripaus vastapaistetun pullan tuoksua, kourallinen croissantin rapinaa ja sylillinen hyvää mieltä – niistä koostuu ihana arki.

Me Vaasanilla uskomme, että suussa sulavat herkut ja nautiskelu kuuluvat elämään siinä missä terveellinen aamupala, happihyppelyt ja virkistävät yöunetkin. Aika tylsäksi kävisi elo, jos ei silloin tällöin soisi itselleen pientä herkkuhetkeä!

Suolaista ja makeaa

Löytyykö sinusta pieni sokerihiiri vai oletko enemmän suolaisen perään? Eipä se niin nöpönuukaa ole, paikkansa on molemmille. Yhtenä päivänä voi mehevä viineri olla maailman paras asia ja toisena taas maistuisi herkullinen pasteija tai rapsakat ruisnaposteltavat – onneksi on vara mistä valita.

Etenkin juhlapöydässä suolaisen ja makean liitto on lyömätön. Kauniin muhkeat kranssit ja pitkot sekä sievät cocktailpiirakat ja keveät croissantit sopivat juhlahumuun kuin nenä päähän. Jokaiselle jotakin!

Uunituoretta pakkasesta

Kukapa voisi vastustaa uunista leijailevaa huumaavaa tuoksua, joka taatusti nostaa veden kielelle. Aina ei ole aikaa tehdä kaikkea alusta asti itse, mutta onneksi on olemassa pakastimen antimet. Nakkaa vain pussillinen pullaa pellille ja pian on tarjolla uunituoretta lämpimäistä. Toimii takuuvarmasti niin arjen piristäjänä kuin vierasvarana.

Aina ei uuniakaan välttämättä tarvita. Esimerkiksi hurmaavat minikakut ja suloisen makeat munkit voi nostaa pöytään heti sulatuksen jälkeen. Nämä herkut ovat oivia eväitä vaikkapa kesäiselle piknikille.

Tuunauskarkelot

Miltä kuulostaisi perjantaipizza, jonka pohjana on Vaasan Ruispalat, lauantain lasagne à la Vaasan Koulunäkki tai rahkalla täytetyt Vaasan Kotiuunin Kotipullat? Vaihtelunhaluisille parasta on päästä tuunaamaan itse omat herkut. Hyvä, hyvä, sanomme me! Luovuutta ei maailmassa ole koskaan liikaa, joten rohkeasti vain uusia ideoita kehittelemään.

Kokeileville kokeille vain mielikuvitus on rajana ja uusia lempiherkkuja voi löytyä yllättävistäkin yhdistelmistä. Joko sinä olet kokeillut Rieskablinejä tai Nakkirieskasta? Jos et, niin äkkiä testaamaan!

Kaverille kans

Jaettu ilo on paras ilo – usein herkut maistuvatkin parhaimmilta, kun ne saa jakaa omien rakkaidensa kanssa. Mikset yllättäisi ystävää yhteisellä kahvitteluhetkellä töiden jälkeen tai puolisoa herkkuaamiaisella sänkyyn? Kas siinäpä loistava keino saada molemmille hyvä mieli ja hymy huulille pitkäksi aikaa.

Meistä ainakin on ihanaa päästä jakamaan herkullisia makuja ja iloa ihan koko kansalle. Kaupoissa ja leipomomyymälöissä siis nähdään!