RuisNachoja ja kikherne-tomaattipyrettä

Ainesosat

1 pss Vaasan RuisNacho Tomaatti & Rosmariini
2 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/3 kpl punaista chiliä
1 prk GoGreen Luomu Kikherneet valutettuina
½ tl juustokuminaa
400 g GoGreen Luomu Tomaattimurska
2 dl kana- tai kasvilientä

Ohje:

Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipulia sekä chiliä noin kolme minuuttia. Lisää joukkoon valutetut kikherneet ja juustokumina. Kuullota vielä kolme minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvis- tai kanaliemi ja rosmariini. Keitä noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Poista rosmariinin oksa ja kaada hieman lientä toiseen kulhoon talteen. Soseuta tasaiseksi kutterissa tai sauvasekoittimella. Lisää sitruunan mehu, suola ja sokeri. Ohenna keitinliemellä tarvittaessa. Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja annostele RuisNachojen päälle. Koristele kikherneellä ja rosmariinilla.

 

Vinkki: Jos pyrettä jää, sekoita 1 dl pyrettä 200 grammaan jauhelihaa ja paista grillissä hampurilaispihviksi.