Hyvää leipää ja hyvinvointia

Mikä on sinun hyvinvointisi salaisuus? Meille rakkaus leipään ja leipomiseen, veden kielelle nostattavat arjen makunautinnot ja huumaava vastapaistetun leivän tuoksu ovat olennaisia hyvän olon ainesosia. Pehmoisen vaaleaa, terveellistä ja tummaa tai rouskuvan rapeaa mutta aina yhtä herkullista – pienistä iloista syntyy suuri onni.

Toki onneen tarvitaan vähän muutakin kuin leipää. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on pieniä valintoja – liikunnan, terveellisen ruokavalion ja nautiskelun tasapainoa. Välillä pipon löysääminen on paikallaan, sillä nautinnoista saatava hyvä mieli kantaa pitkälle!

Mehevää makua jokaiseen päivään

Terveellisyys ja hyvinvointi ovat aina olleet lähellä sydäntämme, viime aikoina ehkä vielä aiempaakin enemmän. Kun vedämme mietintämyssyt päähän ja testailemme uusia reseptejä, on tuotteiden tuoma hyvä olo oleellinen juttu.

Kuitua ei korosteta turhaan, ja kuidun lähteenähän leipä on lyömätön, varsinkin kun se on leivottu täysjyväjauhoista. Siinä on tallessa kaikki jyvän hyvä, mausta puhumattakaan. Eikä vatsakaan pahemmin valittele, kun on kuidun saanti kohdillaan.

Tiesitkö muuten, että nykyisin leivällä voi jopa alentaa kolesteroliarvoja? Maistapa Vaasan Kaurasydän -leipää. Siinä on erityisen paljon kauran beetaglukaania, jolla on tutkitusti kolesterolia alentava vaikutus.

Aina on aikaa leivälle

Onneksi leipähyllyllä löytyy nykyisin valinnanvaraa, ja arkisen kiireenkin keskellä pääsee itse valitsemaan omaa hyvinvointia parhaiten tukevat suuhunpantavat. Palalla leipää tai makealla pikkuhyvällä saa huolet ja murheet ainakin hetkeksi kuriin, kun ei nälkä kurni vatsassa.

Ei ole tainnut jäädä epäselväksi, että meillä tosissaan tykätään leivästä. Se on meidän juttu. Mutta mikä on sinun juttusi? Sen kun keksii ja pääsee tekemään juuri sitä mistä itse tykkää, on helppo voida hyvin.