Vaasan Oy

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, jolla on toimintaa Suomen lisäksi myös Baltian maissa. Tuotevalikoimamme koostuu leivistä ja leivonnaisista. Tunnemme suurta ylpeyttä saadessamme valmistaa Suomen suosituinta leipää, Vaasan Ruispaloja. Muita tunnettuja tuotemerkkejämme ovat mm. Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Taika.

Olemme leiponeet Suomessa jo vuodesta 1849 lähtien ja olemmekin Suomen vanhin valtakunnallinen leipomoalan toimija. Meille on alusta alkaen ollut tärkeää leipoa juuri sellaista leipää, kuin suomalaiset haluavat, ja pitää yllä rikasta leipäkulttuuria. Leivomme paikallisesti kahdeksassa leipomossa, jotka sijaitsevat Oulussa, Seinäjoella, Kuopiossa, Tampereella, Sastamalassa, Kouvolassa, Kotkassa ja Vantaalla.

Kesäkuussa 2015 meistä tuli yrityskaupan seurauksena osa kansainvälistä leipomokonsernia, Lantmännen Unibakea, joka kuuluu 25 000 ruotsalaisen maanviljelijän omistamaan Lantmännen-monialakonserniin. Lantmännen Unibake valmistaa sekä tuoreita että pakastettuja leipomotuotteita niin vähittäiskaupan kuin ravitsemuspalveluiden asiakkaille. Vaasan Oy valmistaa jatkossa vain tuoreita leipomotuotteita, sillä leivonnaispakasteliiketoimintamme sulautettiin osaksi sisaryritystämme Lantmännen Unibake Suomea 1.1.2016. Näkkileivät ja hapankorput –liiketoimintamme puolestaan yhdistyi 1.5.2016 osaksi Lantmännen Cerealiaa, jonka tuotevalikoimiin kuuluvat viljapohjaiset tuotteet kuten jauhot, aamiaishiutaleet, pasta sekä valmisateriat.

Lantmännen on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialoilla. Yhdessä Lantmännenin kanssa panostamme tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä kestävään kehitykseen ja kannamme vastuumme koko toimitusketjussa pellosta pöytään.

 

Lue lisää omistajastamme Lantmännen Unibakesta: www.lantmannen-unibake.com

Lue lisää sisaryhtiöstämme Suomessa: www.lantmannen-unibake.fi

Lue lisää Lantmännen-konsernista: www.lantmannen.com

Lue lisää Viron yhtiöstämme: www.leibur.ee

Lue lisää Latvian yhtiöstämme: www.hm.lv

Lue lisää Liettuan yhtiöstämme: www.vilniausduona.lt

Lue lisää Lantmännen Cerealiasta: http://lantmannencerealia.com/fi