Tiesitkö että lasten ja nuorten päivittäisestä energiansaannista peräti yli 40 % tulee välipaloista*, joten ei ole ihan se ja sama, mitä leipäluukusta aterioiden välillä sisään sujahtaa.
Terveellinen välipala on kuitenkin helpommin sanottu kuin syöty. Lapset kun tuppaavat olemaan kranttuja sen suhteen mistä pitävät – ja erityisesti mistä eivät pidä. Samaisesta syystä lapset ja nuoret saavatkin ruokavaliostaan liikaa sokeria ja liian vähän kuituja*. Ja siksi päätimme kääriä hihamme ja ryhdyimme leipomaan. Laitamme jauhot suuhun niille, jotka sanovat, että terveys ja herkullisuus eivät voi kulkea käsi kädessä.
Pienen leipomon sydän, suuren leipomon vastuu.
*Eloranta, Aino-Maija. Ruokavalio, kehon rasvapitoisuus ja aineenvaihdunta- ja verenkiertoelinsairauksien vaaratekijöiden kasautuminen alakouluikäisten lasten väestöotoksessa. Väitöskirja. Itä-Suomen yliopisto, terveystieteiden tiedekunta. (2014)”
Suomen suosituin kauraleipä saa entistä terveellisemmän kaverin! Vaalean leivän pehmeys yhdistyy maistuvaan täysjyväkauraan, jota tässä leivässä on 52% leivän viljasta.
Kuohkea ja mehevä kauraleipä, joka on samalla markkinoiden myydyin vaalea palaleipä. Hyvää sellaisenaan, hyvää paahdettuna.
Tiesitkö, kuinka paljon kauraleivässä on kauraa? Nyt tiedät! Mielestämme jokaisella on oikeus tietää, mitä syö. Siksi päätimme lisätä tämänkin leivän pakkaukseen kaurapitoisuusmerkin.