Tiesitkö että lasten ja nuorten päivittäisestä energiansaannista peräti yli 40 % tulee välipaloista*, joten ei ole ihan se ja sama, mitä leipäluukusta aterioiden välillä sisään sujahtaa.
Terveellinen välipala on kuitenkin helpommin sanottu kuin syöty. Lapset kun tuppaavat olemaan kranttuja sen suhteen mistä pitävät – ja erityisesti mistä eivät pidä. Samaisesta syystä lapset ja nuoret saavatkin ruokavaliostaan liikaa sokeria ja liian vähän kuituja*. Ja siksi päätimme kääriä hihamme ja ryhdyimme leipomaan. Laitamme jauhot suuhun niille, jotka sanovat, että terveys ja herkullisuus eivät voi kulkea käsi kädessä.
Pienen leipomon sydän, suuren leipomon vastuu.
*Eloranta, Aino-Maija. Ruokavalio, kehon rasvapitoisuus ja aineenvaihdunta- ja verenkiertoelinsairauksien vaaratekijöiden kasautuminen alakouluikäisten lasten väestöotoksessa. Väitöskirja. Itä-Suomen yliopisto, terveystieteiden tiedekunta. (2014)”
Suomen suosituin kauraleipä sai entistä terveellisemmän kaverin! Vaalean leivän pehmeys yhdistyy maistuvaan täysjyväkauraan, jota tässä leivässä on 52 % leivän viljasta. Tämä täysjyväleipä on runsaskuituinen ja leivottu Suomessa kotimaisesta viljasta.