Yritysvastuu Vaasanilla

Me Vaasanilla panostamme liiketoimintamme vastuullisuuteen. Koemme, että olemme sisimmässämme edelleen pieni leipomo, jollaisena aloitimme vuonna 1849; meillä on edelleen sama intohimo leipoa suomalaisten rakastamia leipiä.

Tänä päivänä meillä kuitenkin suurena toimijana on suuri vastuu, sillä uskomme, että tuotteidemme laatu on suoraan yhteydessä siihen, miten hyvin pidämme huolen tuoteturvallisuudesta, toimintamme ympäristöystävällisyydestä ja henkilöstömme hyvinvoinnista. Toimintaamme ohjaa missiomme muuttaa toimialaa siten, että voimme turvata kotimaisen leiväntuotannon ja leipäkulttuurin rikkauden Suomessa. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että nämä tekijät ohjaavat niin jokapäiväistä toimintaamme kuin kaikkien toimintojemme kehittymistä.

Olemme laatineet toimintamme tueksi vastuullisuusohjelman, jossa kuvaamme keskeiset, konkreettiset ja mitattavissa olevat yritysvastuun tavoitteet sekä toimenpiteet niiden saavuttamiseksi. Vastuullisuusohjelmamme jakautuu ravitsemusta ja terveyttä, sosiaalista vastuuta, tuoteturvallisuutta, vastuullista hankintaa ja ympäristöä koskeviin painopistealueisiin. Ohjelma on koko Vaasanin laajuinen ja sitä toteutetaan kaikissa yksiköissämme Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Vaasan Oy on Finnish Business Society ry:n (FIBS) jäsen. FIBS on vastuullisen yritystoiminnan verkosto ja voittoa tavoittelematon yhteiskuntavastuualan toimija, jonka tarkoituksena on edistää taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti vastuullista yritystoimintaa Suomessa.