Pääsiäismenu yhdistää uutta ja vanhaa – poimi vinkit

23.3.2018

Pääsiäinen on aivan nurkan takana, ja ihanat keväiset maut odottavat maistajaansa. Kaipaatko vaihteeksi jotain uudenlaista pääsiäisreseptiä, mutta haluaisit kuitenkin käyttää perinteisiä raaka-aineita? Tämä pääsiäismenu rakentuu tutuista pääsiäisen aineksista uudella, herkullisella tavalla. Miltä kuulostaisi ruisnachot avokadohamppuvaahdolla, tirisevä lammasburgeri ja jälkiruoaksi vähän erilainen hot dog?

Rukiisessa alkuruoassa maistuu kananmuna tai avokado

Tämä alkuruoka vaatii vain vähän vaivannäköä, mutta lopputulos on sitäkin maistuvampi. Pääsiäismenun alkuruoaksi pöytään katetaan joko rukiinen näkkileipä kananmuna-anjovislevitteellä tai ruisnachot pehmeällä avokadohamppuvaahdolla.

Kananmuna-anjovisleipä on perinteinen ja herkullisen rapea herkku pääsiäispöytään. Anjoviksen ja keitetyn kananmunan maut sopivat täydellisesti yhteen. Levitteen valmistus käy nopeasti, ja se kannattaa levittää pienen pyöreän näkkileivän päälle juuri ennen tarjoilua.

Pääsiäisen alkupala ruisnachot avokadolla | Vaasan

Jos kananmuna tai anjovis eivät ole suosikkimakujasi, kokeile rapeita ruissipsejä avokado-hamppuvaahdolla. Tässä levitteessä korostuu pehmeä avokado ja kirpeä lime – pettämätön yhdistelmä. Levitä vaahto ruisnachojen päälle ennen tarjoilua tai jätä dipattavaksi kulhoon. Vinkki: älä valmista tätä vaahtoa liian aikaisin, sillä avokado saattaa tummua odottaessa!

Pääruokana perinteistä lammasta tai karitsaa uudella twistillä

Lammas ja karitsa ovat usein pääsiäismenun pääosassa. Maukas lampaanpaisti vie kielen mennessään, mutta mureasta lampaanlihasta loihdit paljon muutakin. Entä jos kokeilisit lammasta tänä vuonna burgerin muodossa tai perunarieskan päällä?

Lammasburgeri kreikkalaisittain saa raikkautta kreikkalaisesta jogurtista, ja grillatut keltaiset paprikat tuovat häivähdyksen tulevasta kesästä. Toinen pääsiäisen lammasburgeri yhdistää vivahteikkailla yrteillä viimeisteltyyn vuoltuun lammaspaistiin herkullista halloumijuustoa.

Lammasburgeri halloumilla - Pääsiäismenu | Vaasan

Jos olet enemmän perinteisten perunarieskojen ystävä, kokeile tätä pääsiäisen hittireseptiä: karitsaista grilliherkkua. Siinä yhdistyvät murea karitsan ulkofilee, paistetut kasvikset, tsatsiki sekä perunarieska. Paistat vain karitsanfileen ja kasvikset haluamasi kypsyisiksi ja annat rieskojen käväistä pannulla hakemassa pintaansa kauniin värin. Asettele kaikki ainekset rieskan päälle ja viimeistele kirsikkatomaateilla, tsatsikilla ja marinoidulla punasipulilla.

Karitsainen Grilliherkku - Pääsiäismenu | Vaasan

Pääsiäispöydän päätteeksi suut makeaksi – suklaalla tietysti!

Suklaa on perinteisesti kuulunut erottamattomasti pääsiäiseen. Suklaamousse paahtoleivällä on suussa sulava herkku, joka syntyy yllättävän vaivattomasti. Rapeaksi ja sokeriseksi paahdetun leivän päälle lusikoidaan reilusti suklaamoussea aurinkoisella appelsiinin vivahteella. Koristele jälkiruoka näyttäväksi suklaamunilla, tuoreella mintulla sekä kuivatuilla tai tuoreilla vadelmilla. Nauti heti!

Taika ja suklaamousse - jälkkäri | Vaasan

Hauska virvontahodari täytetään ketsupin sijaan suklaalevitteellä. Nakin sijaan täytteenä on suklaamunia – laita mukaan vaikka useaa erilaista sorttia ja viimeistele mintunlehdillä. Virvontahodari maistuu pikkunoidille ja muille Kyöpelinvuoren asukeille taatusti esimerkiksi palmusunnuntain virpomisretken jälkeen.

Suklainen hot dog - Pääsiäisjälkiruoka | Vaasan

Tiramisu on pettämätön klassikkojälkiruoka, joka toimii joka tilanteessa. Tässä pääsiäisversiossa pohja valmistuu nopeasti, ja saat tiramisun valmiiksi pienessä hujauksessa vaikka jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kahviin kostutetut näkkärit ja täyteläinen mascarponejuusto vievät kielen mennessään.

Kaipaatko lisää ideoita tai haluaisitko valmistaa pääsiäiseksi jotain aivan muuta? Katso kaikki pääsiäisen reseptit täältä!