Karitsainen grilliherkku

Ainesosat

2 Vaasan Lapin Rieskanen perunaa
½-1 karitsan ulkofilee
½ paprika
muutama suikale kesäkurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun: tsatsikia, kirsikkatomaatteja, salaattia, marinoitua punasipulia

Ohje:

Grillaa tai paista karitsanfilee ja kasvikset haluamasi kypsyisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista rieskasiin nopeasti kaunis väri pannulla tai grillissä. Nosta päälle liha- ja kasvispalat. Viimeistele tsatsikilla, tomaateilla, salaatilla ja marinoidulla punasipulilla.

Tsatsiki (n. 3 dl valmista kastiketta)
1-3 valkosipulinkynttä
½ kurkku
n. 2 dl paksua kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
½ dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
½ tl sormisuolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori kurkku ja poista siemenet. Kuutioi tai viipaloi kurkku pieniksi paloiksi. Lisää sen verran jogurttia, että tahna on paksuhkoa. Lisää muut aineet. Anna maustua viileässä noin puoli tuntia.

Marinoidut punasipulit
2 pientä punasipulia
1 dl puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi sipulien päälle. Anna maustua noin 5 minuuttia. Marinointi poistaa sipulin kirpeyttä.

Vinkki! Voit käyttää myös kaupoissa myytävää tsatsikikastiketta ja valmiiksi marinoitua punasipulia.