Pääsiäisen lammasburger

Pääsiäisaterialta yli jäänyt lampaanpaisti jalostuu ihanaksi hampurilaiseksi. Ja miten helposti!

Ainesosat

4 annosta
4 Vaasan hampurilaissämpylää
400 g kypsää karitsan- tai lampaanpaistia
1 rkl voita tai margariinia
1/2 dl yrttejä hienonnettuna (esim. rosmariinia, timjamia, minttua)
2 rkl seesaminsiemeniä
1 pkt halloumijuustoa viipaloituna
2 dl aiolia
kurkkua suikaleina
tomaattia viipaleina
salaattia

Ohje:

Vuole kypsästä lampaanpaistista lastuja. Kuumenna puolet rasvasta paistinpannulla ja nosta päälle puolet lihasta. Paahda lihoja, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Kumoa lihat kulhoon ja pidä lämpiminä. Paahda samoin myös loput lihat. Kumoa lopuksi kaikki lihat pannulle ja ripottele päälle hienonnetut yrtit sekä seesaminsiemenet. Sekoita.

Pyyhi pannu puhtaaksi ja paahda halloumiviipaleita, kunnes pinnat ovat saaneet väriä. Paahda myös hampurilaissämpylöiden leikkauspinnat pannulla.

Kokoa hampurilaiset. Voitele sämpylän alapuolen paahdettu pinta aiolilla ja nosta päälle salaatti- ja tomaattiviipaleet, halloumia, lampaanlihalastuja, aiolia ja kurkkua. Nosta päälle hampurilaisen kansi.

Tarjoa heti.