Sokeripaahdettu Taika ja suklaamoussea

Rapeaksi ja sokeriseksi paahdettua leipää ja lempeästi appelsiiniin vivahtavaa suklaamoussea – tästä ei pääsiäisen jälkiruoka parane.

Ainesosat

1 kpl
2 viipaletta Vaasan Taika Täysjyväkauraa
2 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
Suklaamousse:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
200 g appelsiini­tuorejuustoa
Koristeeksi:
pieniä pääsiäis­munia
minttua
kuivattuja tai tuoreita vadelmia

Ohje:

Voitele leipäviipaleet voilla ja ripottele päälle fariinisokeria. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5–7 minuuttia.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa appelsiinituorejuuston kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto suklaa-juustoseoksen joukkoon. Lusikoi tai pursota suklaamousse paahdetulle leivälle.

Koristele suklaamunilla, tuoreella mintulla sekä kuivatuilla tai tuoreilla vadelmilla ja nauti heti.

Huom! Suklaamoussea riittää 2–3 annokseen.