Suomalaisilla on oikeus tietää, mitä he syövät.

1.11.2017

Meillä on pienen leipomon sydän – ja se pamppailee kauralle. Kaura kun on hyväksi niin vatsalle kuin sydämelle. Tärkein on kuitenkin maku. Se kauralla onkin tunnistettava ja perinteikäs – etenkin silloin, kun leivonnassa ja paistamisessa osataan nostaa kauran herkullinen maku esiin.

Se ei ole mikään itsestäänselvyys: kaura on haastava vilja leipoa. Sen rukiiset ja vehnäiset sisarukset syntyvät huomattavasti helpommin. Siksi kauraleivät onkin perinteisesti leivottu vehnän ja kauran yhdistelmästä. Monesti niissä onkin kauraa enemmän nimessä kuin itse leivässä.

Meillä on suuren leipomon vastuu. Vastuu siitä, että suomalaiset tietävät millaista kauraleipää syövät. Siksi jokaisen leipomamme kauraleivän pakkauksen etuosassa on jatkossa selkeä merkintä sen kaurapitoisuudesta – oli siinä kauraa sitten paljon, kuten kokonaan kaurasta leivotussa 100 % Kaura –leivässämme, tai vähemmän, kuten suosituimmassa kauraleivässämme Kauratyynyissä. Samalla lupaamme jatkaa suurella sydämellä työtämme entistä terveellisempien kauraleipien kehittämiseksi.

Pienen leipomon sydän, suuren leipomon vastuu.