Juhannuksen herkullinen grillimenu

12.6.2017

Juhannus on keskikesän odotetuin juhla, jolloin viimeistään grillikausi käy kuumimmillaan. Koko juhannuksen menu on helppo valmistaa itsetehtyjen hodareiden ja hampurilaisten ympärille, samalla kun nautitaan rennosta yhdessäolosta ja hyvästä seurasta. Tutustu tuoreimpiin resepteihin ja nappaa suosikkisi talteen.

1. Räpyläburgeri

Räpyläburgeri - Juhannuksen grillimenu

Tämä retropurilainen on kuin suoraan nakkikioskin luukulta! Siinä maistuvat vanha kunnon lauantaimakkara sekä perinteiset mausteet sinappi, ketsuppi ja kurkkusalaatti. Räpyläburgeri on tuhti ja taatusti maittava ruoka nälkäisille juhannuksen viettäjille.

2. Tulinen fish-burger

Tulinen tyrmäysburgeri - Juhannuksen grillimenu - Vaasan

Kokeile klassista kalahampurilaista astetta tömäkämpänä versiona. Tulinen sriracha-kastike antaa burgerille potkua ja sopivaa lisämakua. Kurkkusiivut ja tilli puolestaan raikastavat kokonaisuutta.

3. Birdie-hodari

Birdie-hodari - Juhannuksen grillimenu - Vaasan

Birdie-hodari sopii hiukan kevyempää juhannusruokaa kaipaaville. Täytä herkullinen hodari nyhtökalkkunalla, guacamolella ja avokadolla – viimeistele tomaatilla ja tuoreilla yrteillä. Näin saat juhannushodarista muhkean, mutta raikkaan.

4. Lihapulla-hodari

Lihapullahodari - Juhannuksen grilliherkut - Vaasan

 Tämä herkullinen vuokaruoka valmistuu helposti vaikka koko juhannusväelle. Täytä hodarit paistetuilla lihapullilla, aseta vuokaan ja laita koko komeus uuniin cheddarilla kuorrutettuna. Niin herkullista!

5. Överiburgeri 

Överiburgeri - Juhannuksen grillimenu - Vaasan

Nimensä mukaisesti tämä burgeri ei jätä ketään kylmäksi. Sen sisään mahdutetaan kaikki lempitäytteet: pari pihviä, sipulirenkaita ja cheddar-juustoa. Mausteet vielä kylkeen ja perunalastuja kyytipojaksi, niin juhannuksen överein herkku on tässä.

6. Ananas-BBQ-burgeri

Ananas-BBQ-Burgeri - Juhannuksen grillimenu - Vaasan

Tässä kesän uutuusburgerissa maistuu suolaisen ja makean liitto vastustamattomalla tavalla. Mehevä pihvi rapealla pekonilla tuo burgeriin ruokaisuutta, jonka makea, grillattu ananas kruunaa. Todellista lempparihamppariainesta!

Katso kaikki hampurilaiset ja hodarit -reseptit täältä!