Kutsu ystäväsi toast-brunssille

7.2.2017

Ystävänpäivä on kansainvälisesti rakastavaisten päivä, mutta Suomessa juhlaa vietetään enemmänkin ystävien seurassa. Ajankohta onkin mitä mainioin hetki kutsua ystävät koolle ja nauttia yhdessä kiireettömästä brunssista. Helpoimmalla pääset, kun valitset teemaksi toast-brunssin – kätevät leipäpohjaiset herkut syntyvät käden käänteessä ja täytteiden suhteen vain mielikuvitus on rajana.

Esimerkiksi näyttävän brie-mansikkatoastin salaisuus piilee sen vastustamattomassa yhdistelmässä makeaa mansikkaa, samettista suklaata ja suolaista Brie-juustoa. Tällä helpolla herkulla hurmaat vieraasi takuuvarmasti.

 

Savulohileipä - Vaasan

 

Suolaisen ystäville maistuvat ruokaisat savulohileivät. Niiden juju piilee herkullisessa lohitäytteessä yhdistettynä paistettuun kananmunaan. Myös munapiilo on hauska brunssitarjottava – siinä minimunakas valmistetaan voileivän keskelle.

Jos haluat tarjota jotakin yllättävää, valmista vieraillesi Elvis Presleyn toastia. Tämä maapähkinävoita ja banaania sisältävä herkku on näyttävyydessään brunssipöydän kiistaton kuningas, eikä taatusti jätä ketään nälkäiseksi.

 

Elvis Presely toast & Moderni voileipäkakku - Vaasan

 

Astetta juhlavamman brunssipöydän saat, kun loihdit modernin version voileipäkakusta. Se syntyy helposti kääräisemällä rullalle paahtoleipää, tuorejuustotäytettä ja lohta.

Innostuitko hauskojen ja monipuolisten toast-leipien tekemistä? Katso kaikki toast-reseptimme täältä.

Ystävänpäivän brunssiin kuuluu myös herkullinen jälkiruoka. Haluaisitko valmistaa tuunattuja kuppikakkuja ja donitseja? Lue vinkkimme hauskoista tavoista valmistaa nopea ystävänpäiväleivos.