Helppo ystävänpäiväleivos hetkessä: kuusi parasta reseptiä

12.2.2018

Ystävänpäivänä voit keskittyä nauttimaan hyvästä seurasta ja juhlistamaan ystävyyttä, kun tarjoilut on jo hoidettu helposti näiden nopeiden ja takuulla maistuvien reseptien avulla. Aikaa säästyy kun käytät valmiita piirakoita, pullia ja donitseja pohjana, ja niiden tuunaaminen voi olla myös hauska yhteinen ohjelmanumero vieraittesi kanssa. Helpoilla kuorrutusvinkeillämme jokainen voi vapauttaa sisäisen kondiittorinsa!

Tässä kuusi nopeinta herkkua:

1. Cake Popsit

Tikun päässä olevat Cake Popsit syntyvät uudella tavalla valmiista donitsipalloista. Aseta tikut donitsipalloihin, kasta kuorrutteeseen ja koristele haluamillasi koristeilla. Cake Popsit ovat herkullisia sellaisenaan tai esimerkiksi kakun päälle aseteltuina. Juhlien nuorempi väki on myös taatusti innoissaan suloisista Cake Popseista.

Amerikkalaiset donitsit & Korvapuustijäätelö - Vaasan

3. Korvapuustijäätelö

Oletko jo kokeillut korvapuustijäätelöä? Tämä ihana herkku yhdistää kaksi suomalaisten suursuosikkia: korvapuustit ja jäätelön. Se syntyy simppelisti murentamalla korvapuusteista paloja pehmenneeseen jäätelöön. Testaamalla erilaisia pullia ja jäätelömakuja löydät taatusti omat suosikkiyhdistelmäsi. Tämä maailman helpoin jälkiruoka kannattaa pitää mielessä näppäränä hätävarana yllätysvieraille myös muulloin kuin ystävänpäivänä!

2. Amerikkalaiset donitsit

Eri väriset ja eri tavoin kuorrutetut donitsit ovat täydellisiä ystävänpäiväleivoksia. Saat valmisdonitseista helposti vieläkin herkullisempia kastamalla ne täyteläiseen kuorrutteeseen. Ilottele kuorrutuksessa kauniilla väreillä ja leikittele mitä erilaisimmilla koristeilla. Aseta valmiit donitsit näyttävästi esille ja anna vieraittesi hullaantua niiden viehätysvoimasta, tai tee koristelusta kisa: kenen tuunaama donitsi on vastustamattomin?

Pullavanukas - Vaasan

4. Pullavanukas

Hauska pullavanukas hurmaa kerrassaan lumoavalla tuoksullaan ja maullaan. Pullavanukas syntyy vaivattomasti muutamalla vispilän pyöräytyksellä: tarvitset vain pussillisen Pikkupuusteja (valitse suosikkimakusi Kanelista ja Uuniomenasta!), ainekset maitoseokseen sekä marjoja koristeeksi. Kun pullavanukas kypsyy uunissa, on hyvä aika keittää vieraille kahvit.

Köyhät Ritarit - Vaasan

5. Köyhät ritarit

Köyhät ritarit kokevat ystävänpäivänä ihastuttavan muodonmuutoksen: tee klassikkoherkku pehmeästä Isoäidin Pullapitkosta vanhojen leipäviipaleiden sijaan. Kasta pullanviipaleet maito-munaseoksessa ja paista pannulla herkullisen rapeapintaisiksi. Tarjoa köyhät ritarit vieraillesi saman tien kermavaahdon, marjojen tai hillon kera.

6. Sydänsmoothie

Hieman terveellisempää tarjottavaa saat surauttamalla suloisen vaaleanpunaisen sydänsmoothien. Se valmistuu sekunneissa tehosekoittimessa, ja ainekset löytyvät todennäköisesti valmiiksi keittiön kaapeista. Yllättävä ainesosa, kauraleipä, tuo smoothieen terveellistä beetaglukaania ja vitamiineja. Tarjoile valmis smoothie kauniista laseista ja koristele tuoreilla marjoilla.

Innostuitko jälkkäreiden tuunauksesta? Katso kaikki hauskojen ja nopeiden jälkiruokien tuunausvinkit täältä.

Jos haluat hemmotella ystäviäsi kunnolla, valitse suosikkisi erilaisista toast-resepteistä ja järjestä ihana ystävänpäivän brunssi ajan kanssa nautiskeltavaksi! Toasteja voi myös soveltaa ja tuunata kunkin osallistujan maun mukaan, ja brunssin kruunaavan jälkiruokareseptin voit napata tältä sivulta. Ikimuistoinen ystävänpäivä on taattu!