Tehdään hyvää pienentämällä ruokahävikkiä

30.1.2017

Meille vastuullisuus on aivan olennaista toiminnassamme. Haluamme pitää huolta ihmisistä ja ympäristöstä – emme hyvää hyvyyttämme, vaan koska se loppujen lopuksi on ainoa tapa tehdä menestyvää bisnestä kestävästi, pitkällä aikavälillä.

Hävikin vähentäminen on samoin sekä hyvää bisnestä että vastuullista toimintaa. Tarkka suunnittelu ja ennustaminen auttavat meitä vastaamaan kysyntään tarkasti ja pitämään raaka-aineiden kulutuksen mahdollisimman pienenä. Tästä huolimatta leipomisessa syntyy vääjäämättä taikinaa ja leipomuksia hieman päivän tarvetta enemmän. Mitä vähemmän tästä ylijäämästä menee jätteeksi sitä parempi.

Ylijäävät tuotteet myymme osittain omissa myymälöissämme ja osan lahjoitamme hyväntekeväisyyteen vähävaraisille. Hävikkileivästämme valmistetaan myös Wasted-hävikkiolutta. Mikäli tuotteita jää yli vielä tämänkin jälkeen, ne toimitetaan eläinten ruoaksi, ja syömäkelvoton biojätteemme muunnetaan raaka-aineeksi ilmastoystävälliselle bioetanolille.

Vuodesta 2010 lähtien olemme onnistuneet pienentämään kaikissa tuotantoyksiköissämme syntyneen kaatopaikkajätteen määrää yhteensä jopa 42 prosenttia suhteessa tuotantomäärään.

Omalta osaltasi voit osallistua hävikkimme pienentämiseen käymällä ostoksilla Vaasan myymälöissä Espoossa, Joensuussa, Joutsenossa, Jyväskylässä, Kiimingissä, Kotkassa, Kuusankoskella, Riihimäellä, Rovaniemellä, Seinäjoella, Turussa ja Vantaalla. Myymälöistämme voi nyt ostaa myös leipähävikkikasseja ResQ-sovelluksen kautta.

Lue täältä lisää Vaasanin yritysvastuusta ja vastuullisuusohjelmasta.