Ainesosat

4 kpl Vaasan Lapin Rieskasia
200 g lehtikaalia
2 kpl parsakaaleja
1 kpl zucchini
2 kpl avokadoja
1 tlk maissia
1 kpl romainesalaatti
400 g vuohenjuustoa
suolaa
rypsiöljyä

Ohje:

Leikkaa rieska 8 osaan aina leikaten lettu puoliksi. Laita paistinpannuun/kattilaan noin 2 cm verran öljyä ja kuumenna se noin 180 asteeseen. Friteeraa leikatut palat pienissä erissä, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.

Kastike

8 kpl lehtipersiljan oksia

1 kpl jalapenochili

1 kpl sitruuna

sokeria

suolaa

oliiviöljyä

Leikkaa jalapenochili halki ja poista siemenet. Hienonna chili ja lehtipersilja. Raasta sitruunankuorta pieneen kulhoon ja purista mehu sitruunoista päälle.

Lisää joukkoon lehtipersilja ja jalapeno, ja kaada joukkoon massaan nähden saman verran oliiviöljyä. Mausta pienellä määrällä sokeria ja suolaa.

Poista lehtikaaleista kova varsi ja leikkaa parsakaali ja zucchini suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa myös avokado ja salaatti. Jätä palat isoiksi.

Lisää oliiviöljyä paistinpannulle ja paista kasviksia kunnes ne ovat kypsiä. Älä paista pitkään vaan jätä niihin hyvin puruvaraa.

Ota kasvikset pois pannulta. Leikkaa romaine kahtia ja pese hyvin. Paahda romainen puolikkaat pannulla nopeasti leikkuupinta alaspäin.

Poista romainet pannulta ja leikkaa ronskeiksi paloiksi. Yhdistä kasvikset kulhossa salaatin kanssa ja mausta persilja-jalapeno -kastikkeella. Revi päälle vuohenjuustosta paloja ja viimeistele salaatti tortillalastuilla.