Ainesosat

1 annos
1 Vaasan Rieska
1-2 kourallista pakasteranskalaisia
1 broilerin rintafilee
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
½ pieni punasipuli
1 pieni tomaatti
maun mukaan silputtua rapeaa salaattia tai kaalia
Tsatsiki
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1/4 pienestä kurkusta
1tl sitruunanmehua
2 rkl silputtua tuoretta tilliä ja minttua
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ohje:

  • Valmista ensin tsatsiki. Anna jogurtin valua tiheässä harsossa tai paperisen kahvinsuodatinpussin läpi siivilän päällä muutaman tunnin ajan.
  • Murskaa valkosipuli öljyn sekaan ja mausta ripauksella suolaa. Jätä sivuun.
  • Raasta kurkku karkeaksi, ripottele pintaan suolaa ja anna valua siivilässä noin ½ tuntia.
  • Sekoita jogurtin sekaan valkosipuliöljy ja kuivaksi puristettu kurkkuraaste.
  • Jätä sivuun. Juuri ennen tarjoilua lisää sekaan sitruunanmehu ja silputut yrtit, maista ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Paista ranskalaiset uunissa kypsiksi.
  • Leikkaa sillä välin  broilerin rintafilee 3-4 pitkään viipaleeseen ja paista palat pannulla öljyssä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Mausta makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Viipaloi kuorittu sipuli ohueksi ja kuutioi tomaatti pieneksi.
  • Paahda rieska juuri ennen tarjoilua pannulla molemmin puolin öljytilkassa lämpimäksi. Levitä sitten rieskan päälle ensin tsatsikia ja täytä sitten salaatilla, paistetulla broilerilla, tomaattipaloilla, sipulisiivuilla ja ranskalaisilla.  Mausta makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Taita puoliksi ja nauti!