Halloween-ruokaa amerikkalaiseen tapaan

19.10.2018

Halloweenina on lupa hullutella ja herkutella koko porukan voimin. Syksyn pimeneviä, sateisia iltoja piristämään on mukava kerätä koko perhe tai ystävät kokoon, ja viettää yhdessä laatuaikaa halloweenia juhlien. Yhdysvalloissa halloweenia vietetään 31.10 ja Suomessa sen vietto ajoittuu usein lokakuun viimeiseen viikonloppuun.

Juhlien teemaan sopivat tarjoilut kuuluvat asiaan. Juhlinnan lomassa on mukava napostella helppoja, kaikille maistuvia amerikkalaisia herkkuja kuten hodareita ja hampurilaisia. Jälkiruuaksi sopivat esimerkiksi perinteiset donitsit tai munkit, teemaan sopiviksi tuunattuina.

Nappaa tästä vinkit helppoihin halloween-resepteihimme.

Muumiohodarit

Muumio-hodarit halloweeniksi

Hodarit ovat kiistaton osa amerikkalaista ruokakulttuuria ja sopivat hyvin rentoon illanviettoon. Ne ovat helppoa sormiruokaa, joihin jokainen voi itse valita sopivat täytteet mieltymystensä mukaan. Hodareista taiot Halloweeniin sopivia karmaisevia muumioita käden käänteessä valmista voitaikinalevyä hyödyntäen. Nämä muumiot ovat varmasti hitti myös perheen pienimpien keskuudessa.

Lady Marmelade BRGR

Lady Marmelade BRGR

Suurempaan nälkään taipuvat monipuoliset burgerit. Tässä burgerissa yhdistyvät yllättävästi makea omenamarmeladi ja suolaisen rapea pekoni, luoden taivaallisen makunautinnon. Suolaisen ja makean yhdistelmä onkin tuttu juttu maailmalta ja vakiinnuttanut osansa monien maiden ruokakulttuureja.

Punajuuri-Vuohenjuustohampurilainen

Punajuuri-Vuohenjuustohampurilainen

Halloween-juhlien tarjoiluissa on hyvä ottaa huomioon myös vegeruoan ystävät. Punajuuri ja vuohenjuusto korvaavat tässä hampurilaisessa perinteisen jauhelihapihvin ja yhdessä ne luovat oivan makuparin. Vegepurilainen sopii tarjottavaksi myös kevyempänä pääruokavaihtoehtona perinteiselle lihahampurilaiselle. Täytteiden valmistaminen on helppoa ja sujuu kätevästi muiden juhlavalmisteluiden ohessa.

Amerikkalaiset donitsit

amerikkalaiset donitsit

Hodareiden ja burgereiden lisäksi donitsit ovat ehdoton osa amerikkalaista ruokakulttuuria. Lapsillekin varmasti maistuva halloween-jälkiruokaherkku on sokerikuorrutetuista minidonitseista tuunattu juhlaversio. Kuorruta donitsit herkullisella tomusokerikuorrutteella ja viimeistele hauskoilla, värikkäillä strösseleillä. Pyydä vaikka lapset avuksi koristelemaan ja tuunaamaan omannäköisensä halloween-donitsit.

Halloween-munkit

Halloween-munkit

 

Jälkiruokakahvin kaverina toimivat perinteiset munkit makealla halloween-koristuksella. Suussasulava suklaa kuorruttaa munkit, ja seittikoristelut sekä kummitukset kruunaavat ulkonäön. Voit valmistaa munkit jo hyvissä ajoin vaikka edellisenä päivänä, jotta kuorrute ehtii jähmettyä hyvin.

 

Lue ja testaa myös muut herkulliset hampurilais- ja hot dog-reseptimme.