Punajuuri-vuohenjuusto­hampurilainen

Perinneruokaa Prkl -blogin Mikan mielestä punajuuren ja vuohenjuuston liitto on täydellinen. Ja näinhän se on! Piparjuurella maustettu kastike kruunaa tämän vastustamattoman hampurilaisen.

Ainesosat

4 kpl Vaasan hampurilaissämpylöitä
4 kpl punajuuria
1 rkl öljyä
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
200g vuohenjuustoa
100g salaattia
Kastike
100 g ranskankermaa
2 tl tuoretta piparjuurta
1/4 tl suolaa

Ohje:

Kuori punajuuret ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannulla tilkassa öljyä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Ota pannu pois levyltä ja mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Valmista kastike raastamalla piparjuurta ranskankerman joukkoon ja mausta suolalla. Paista vuohenjuusto viipaleita 30 sekuntia per puoli. Lämmitä myös hampurilaissämpylät paistinpannulla.

Kokoa hampurilaiset laittamalla ensin kastiketta pohjan päälle, sitten punajuuriviipaleita ja lopuksi vuohenjuusto. Lisää väliin myös hieman salattia.

Nauti!

Kokeile myös Perinneruokaa Prkl -blogi Mikan mustamakkara Mini Hot Dogia