Ainesosat

4 burgeria
4 Vaasan the BGRG sämpylää
800 g naudan jauhelihaa, 20 % rasvaa
8 cheddarjuustoviipaletta
1 pihvitomaatti
jääsalaattia
ketsuppia
French's sinappia
Omenamarinoitu pekoni
1 pkt pekonia
0,5 dl Poppamies Smoky Apple BBQ -kastiketta
0,5 dl omenamarmeladia
Chilimajoneesi
1 dl majoneesia
2 rkl sriracha-kastiketta
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Ohje:

Aloita tekemällä yllämainitut lisukkeet. Muotoile pihvit vähän sämpylöiden halkaisijaa suuremmiksi ja laita pintaan suolaa ja mustapippuria. Älä sekoita mausteita lihan sekaan.

Paista pihvit grillissä haluamaasi kypsyyteen, hieman punertava on suotava. Laita kaksi juustoviipaletta pihvin päälle ja anna sulaa vaikkapa kannen alla.

Aloita hampurilaisten kokoaminen. Paahda sämpylät grillissä tai esimerkiksi leivänpaahtimessa ja aseta pohjalle pari lehteä jääsalaattia. Salaatin päälle chilimajoneesia, pihvi, sinappia ja sitten tomaattia. Tomaatin päälle pekonia, (valutettua) punasipulia ja lopuksi ketsupilla voideltu kansi. Kaunis, värikäs ja miedosti omenainen BBQ-burgeri on valmis.