Terveelliset reseptit vuoden alkuun

27.12.2018

Vuoden alku on aina myös uusien alkujen aikaa. Moni meistä tekee uudenvuoden lupauksia ja aloittaa tammikuun keventämällä ruokavaliotaan ja lisäämällä liikunnan määrää. Yltäkylläisen joulun ajan jälkeen on mukava syödä vähän kevyemmin ja lisätä kasvisten määrää ruuassa. Älä kuitenkaan unohda proteiineja, jotka ovat tärkeä osa terveellistä ateriaa. Monille terveellisen kasvispainotteisen ruuan laittaminen keskellä kiireistä arkea tuntuu haastavalta. Monet kasvisruoat ovat kuitenkin luultua helpompia ja nopeita valmistaa. Käytä kasvisruuissa rohkeasti mausteita ja kokeile erilaisia uusiakin yhdistelmiä. Näin saat ruokiin sopivasti makua ja voit jopa löytää uuden lempiruokasi.

Tutustu raikkaisiin ja terveellisiin resepteihimme ja ota niistä inspiraatiota kevyempään alkuvuoteen.

Mehukkaat kanawrapit

Nopea, helppo ja herkullinen ratkaisu arkipäivien kiireeseen on mehukas kanawrap -resepti. Arkena ei useinkaan ole aikaa, saati energiaa, kokata monimutkaisia ja aikaa vieviä ruokia. Wrapin täytteiksi voi valita monipuolisesti erilaisia kasviksia, lihaa tai juustoja omaan makuun sopien. Wrap voi olla erittäin terveellinen ruoka, kunhan kiinnität huomiota täytteiden laatuun ja kastikkeisiin. Kokeile perinteisen majoneesin sijaan kermaviilipohjaista kastiketta.

Tuorehernekeitto ja rapeat ruistikut

Ruokahävikki - Kuivan leivän käyttö - Vaasan

Hernekeitto kuuluu perinteisesti joulun jälkeiseen aikaan. Normaalisti joululta ylijäänyt kinkku on hyödynnetty hernekeitossa. Jos kuitenkin kaipaat vaihtelua perinteiseen hernekeittoon, kokeile tätä tuorehernekeittoa. Raikkaassa hernekeitossa maistuu minttu ja keitto on helppo tehdä kokonaan ilman lihaa.

Lehtikaalikeitto ja uppomunaleipä

Kale eli suomalaisittain lehtikaali on viime aikoina nostanut suosiotaan suomalaisissa kotikeittiöissä. Lehtikaali on ravinteikkaan koostumuksensa ansiosta loistava terveellisten reseptien ainesosa. Lehtikaali on voimakkaan makuinen ja se sisältää paljon rautaa sekä C-vitamiinia. Tarjoile kevyen keiton seurana täyteläinen uppomunaleipä, joka tekee ateriasta ruokaisamman.

Makea kauraherkku

Älä unohda välipalojen tärkeyttä osana terveellistä ja kokonaisvaltaista ruokavaliota. Kauraleivästä syntyy herkullinen makea välipala, tai vaihtoehtoisesti jälkiruoka, joka sammuttaa makean nälän. Banaanin makeus saa kaverikseen pähkinäisen mantelivoin. Mantelivoissa on paljon hyviä rasvoja, joita aktiivisesti liikkuva tarvitsee osaksi monipuolista ruokavaliotaan.

Sydänsmoothie

Toinen terveellinen välipalavaihtoehto on herkullinen ja kauniin värinen sydänsmoothie. Pirtelössä on käytetty upeita kotimaisia marjoja ja terveellistä avokadoa. Rakennetta ja kuituja pirtelöön tuo Vaasan kaurasydän, joka on 100% kauraleipä. Täysjyvät sopivat hyvin osaksi terveellistä ruokavaliota ja kaura on viljana erittäin lempeä vatsalle.

Helpota arkeasi ja hyödynnä kattava valikoimamme herkullisia reseptejä, vaikka vuoden jokaisena päivänä.