Ainesosat

4:lle hengelle
4 Vaasan Lapin Rieskaa
voita tai öljyä
250 g poronkäristyslihaa
1 dl vettä
mustapippuria
valkosipulia
2 dl pakastekarpaloita
Ranskankermakastike:
1 prk ranskankermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Lisäksi: salaattia tai rucolaa

Ohje:

Kuumenna voi tai öljy ja lisää jäinen käristysliha pataan. Anna hautua kannen alla välillä käännellen, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla, mustapippurilla ja valkosipulilla ja ruskista lihaa hetki. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi. Sekoita lopuksi joukkoon pakastekarpalot ja anna niiden kuumentua. Sekoita ranskankerman joukkoon suola, mustapippuri ja ruohosipuli. Lusikoi poronkäristystä rieskoille, lisää lusikallinen ranskankermakastiketta ja muutama rucolan tai salaatinlehti. Kääri fajitasten tapaan rullaksi ja nauti.