Ainesosat

4 kpl Vaasan The Wrap rullaleipää
salaatinlehtiä
granaattiomenan siemeniä
tuoretta minttua
paistettuja ranskanperunoita tarjoiluun
Kahvilla maustettu nyhtölammas:
1 kg lampaan tai karitsan luutonta paistia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
1/2 rkl juustokuminaa
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl (savustettua) chilijauhetta
3 rkl tomaattipyreetä
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 dl kahvia
lihaliemikuutio
Marinoidut herkkusienet:
200 g herkkusieniä
3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Minttutsatsiki:
1/2 kurkkua
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 ruukku minttua hienonnettuna
1/2 tl suolaa

Ohje:

Ruskista lampaanpaisti pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, kanelilla, inkiväärillä ja chilijauheella.

Siirrä paisti paistoliemineen pataan. Lisää tomaattipyree, valkosipulinkynnet, kahvi ja murusteltu lihaliemikuutio. Lisää vettä sen verran, että liha peittyy. Peitä kannella ja paista 125-asteisessa uunissa noin neljä tuntia, kunnes liha on riivittävän pehmeää.

Leikkaa herkkusienet lohkoiksi, sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada liemi herkkusienten joukkoon. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa.

Riivi liha ja paista suikaleet pannulla tilkassa keitinlientä.

Valmista minttutsatsiki: raasta kurkku ja laita valumaan siivilään puoleksi tunniksi. Puristele raaste mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lämmitä wrapit kuivalla pannulla tai uunissa. Täytä salaatinlehdillä, lampaanlihalla, marinoiduilla herkkusienillä, granaattiomenan siemenillä, minttutsatsikilla ja mintun lehdillä. Kääri wrapit rullalle ja tarjoile paistettujen ranskanperunoiden kanssa. Mausta ranskan­perunat halutessasi raastetulla parmesaanilla, valkosipulirouheella ja hienonnetulla lehtipersiljalla.


Vaasan The Wrap

Tuore ja maistuva kotimainen wrap helppoon ja nopeaan ruoanlaittoon.

Tutustu