Kotkan koululaisille Koulunäkkiä lähinäkkärinä!

31.7.2020

Elokuun 12. päivänä alkava uusi kouluvuosi tuo Kotkan koululaisten pöytään paikallisesti leivotun näkkileivän, kun kouluruokapalvelut alueella tuottava Kymijoen Ravintopalvelut Oy on valinnut Suomen suosituimman näkkileivän Koulunäkin Kotkan koulujen näkkileiväksi. Kotimaisesta rukiista valmistettu Vaasan Koulunäkki on leivottu Kotkassa vuodesta 1969 lähtien. Kotkan näkkileipätehdas on Suomen suurin näkkileipätehdas ja maailman suurin hapankorpun valmistaja.

Vaasan Koulunäkki tuotiin markkinoille vuonna 1963, kun koululaisille ja lapsille haluttiin tarjota oma, mieto ja murea näkkileipä. Tuotteen valmistus alkoi Vaasassa, mutta tuotanto siirtyi vuonna 1969 Kotkaan, jossa Koulunäkkiä valmistetaan edelleen. Suomen suosituin näkkäri on kotikeittiöiden, koulujen ja päiväkotien lisäksi tuttu myös asepalvelustaan suorittaville Puolustusvoimista.

”Koulunäkki on kuulunut lasten arkiruokavalioon päiväkodeissa ja kouluissa jo yli puolen vuosisadan ajan. Olemme luonnollisesti iloisia ja ylpeitä siitä, että Kotkan koululaiset saavat Koulunäkkiä nyt varsinaisena lähiruokana. Kotkan leipomo on tärkeä työnantaja 180:lle leipomoalan ammattilaiselle, joten on hienoa saada heidän tekemänsä näkkileipä oman alueen lapsille ja nuorille”, iloitsee Kotkan näkkileipätehtaan johtaja Ville Huovinen ja jatkaa: ”Kotkan näkkileipätehdas on lajissaan maailman suurin ja siellä leivotaan Koulunäkin ja muiden näkkäreiden lisäksi suosittuja Finn Crisp -hapankorppuja yli 40 maahan.”

Kotimaisesta rukiista leivottu Vaasan Koulunäkki on mieto ja murea täysjyväruisnäkkileipä.