Vaasan uudenlaiseen yhteistyöhön nuorten ja opiskelijoiden kanssa

17.3.2017

Vaasan Oy on aloittanut uusia yhteistyöhankkeita nuorten ajatushautomo Innokampuksen sekä Muotoiluinstituutin kanssa. Kumppanuudet tähtäävät uusien tuote- ja pakkauskonseptien luomiseen tulevaisuuden leivälle.

Innokampuksen ja Vaasanin yhteistyön tavoitteena on oppia milleniaalien leivänkäytöstä, ajatuksista ja toiveista leivän suhteen. Nuoret pääsevät pohtimaan, miten leipä muuttuu innostavammaksi, miltä tulevaisuuden leipä näyttää ja millainen leipäpakkaus tarttuisi hyllyltä mukaan.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa tehtävä hanke keskittyy puolestaan pakkausmuotoiluun. Pakkausuudistushankkeessa Muotoiluinstituutin opiskelijat suunnittelevat Vaasan Isopaahto -paahtoleiville uudet pakkaukset, jotka tulevat kauppoihin syksyllä.

Yhteistyö ajatushautomon ja muotoilun opiskelijoiden kanssa on Vaasanille uusi avaus sidosryhmäyhteistyössä.

”Joukkoinnovointi nuorten kanssa on hieno tapa osallistaa meille tärkeitä kohderyhmiä. Samalla se tukee perinteisiä kuluttajatutkimuksia. Uskomme myös nuorten suunnittelunalkujen kykyyn tuoda meille jotain aivan uutta pakkauskehitykseen. Yhteistyömme nuorten ja opiskelijoiden kanssa tarjoaa tuulahduksen erilaisia ideoita ja näkemyksiä”, kertoo Minna Turunen, Vaasan Oy:n projektipäällikkö.

”Haluamme leivän pysyvän nuorten lautasilla ja tarjota uusille polville sellaisia vaihtoehtoja, jotka heitä kiinnostavat. Yhteistyö Innokampuksen kanssa antaa meille väylän keskustella nuorten kanssa heidän ajatuksistaan ja ideoistaan leivän suhteen. Tämä arvokas näkemys auttaa meitä tuotekehityksessä ja uusien leivän käyttötapojen ja konseptien luomisessa.”

Muotoiluinstituutin opiskelijoiden suunnittelemat leipäpakkaukset tulevat kauppojen hyllyille syksyllä 2017.

Lisätietoja:
Minna Turunen, projektipäällikkö, Vaasan Oy, puh. 0204 46 2163 tai minna.turunen@vaasan.com