Vaasan ryhtyy toimittamaan tuoretta leipää kauppoihin myös sunnuntaisin

10.2.2016

Vaasan Oy haluaa tukea kauppojen pidentyneitä aukioloaikoja ja kuluttajien mahdollisuuksia käydä ostoksilla aiempaa vapaammin. Yhtiö ryhtyy siksi toimittamaan leipää kauppoihin myös sunnuntaisin. Ensimmäiset sunnuntaitoimitukset lähtevät leipomoilta ystävänpäivänä 14.2.

Kauppojen pidentyneet aukioloajat ovat helpottaneet kuluttajien asiointia kaupassa ja tuoneet joustoa arjen suunnitteluun, mutta käytännössä tuore leipä ja etenkin ruisleipä on usein loppunut kaupoista sunnuntaisin. Vaasan haluaa parantaa tilannetta sunnuntaitoimituksillaan, ja muun muassa Vaasan Ruispalaa saa sunnuntaina uunituoreena myymälöistä.

”Uskomme sunnuntain merkityksen kasvavan kauppapäivänä. Leivän saatavuus on silloin kauppiaille erityisen tärkeä, sillä leipä leivotaan aina seuraavan päivän tarpeisiin. Harjoittelimme sunnuntaitoimituksia jo viime tapaninpäivänä ja saimme siitä hyvää oppia”, sanoo Vaasanin toimitusjohtaja Thomas Isaksson.

Kaupat ovat laajentaneet aukioloaan vaihtelevasti. Sunnuntai kauppapäivänä on kuitenkin nopeasti kasvattanut suosiotaan ja uusia liikkeitä on tullut pidentyneiden aukiolojen piiriin. Kun käytäntö laajenee, leipomoiden on kyettävä vastaamaan sunnuntaikysyntään koko maassa. Vaasan Oy:llä on kahdeksan leipomoa eri puolilla Suomea.

Lisätietoja:

Thomas Isaksson
Vaasan Oy, toimitusjohtaja
Puh. 0204 46 2007
thomas.isaksson@vaasan.com