Vaasan Ruispalat uudistuu: Rakastettu suosikki säilyttää tuoreutensa aiempaa pidempään

15.5.2023

Vaasan Ruispalojen leivontaprosessia on kehitetty niin, että suomalaisten rakastama ruisleipäklassikko säilyy herkullisen tuoreena ja mehevänä aiempaa pidempään. Vaasan Ruispalat leivotaan edelleen perinteiseen Vaasan Ruispalat -taikinajuureen ilman säilöntä- tai lisäaineita, kotimaisesta rukiista. Suomalaisille niin kovin tuttu maku ei muutu, mutta tuoreus ja mehevyys kestävät pidempään.

”Vaasan Ruispalat ei ole suotta Suomen suosituin leipä. Sen sitkeä ja rouhea suutuntuma sekä täysjyvärukiista ja taikinajuuresta syntyvä herkullisen hapan maku ovat vedonneet suomalaisiin jo yli 30 vuotta. Nämä ominaisuudet olemme halunneet säilyttää, ja samalla kehittää Vaasan Ruispaloja niin, että leipäpussin viimeisetkin palat säilyvät herkullisina ja tuoreen tuntuisina, jolloin ne myös tulevat syödyksi”, kertoo Vaasanin ruisleipäkategoriasta vastaava Ilkka Räisänen.

Uudistuksella vastataan kuluttajatutkimuksissa esiin nousseisiin tarpeisiin. Suomalaiset leivänsyöjät toivoivat pidempään säilyvää tuoreutta, jotta leipäpussin sisältö tulisi syötyä kokonaan, eikä kotona syntyisi leipähävikkiä. Useimmiten hävikkiin päätyvät juuri ne pussin viimeiset palat, jotka eivät enää tunnu tuoreilta. Uudistetut Vaasan Ruispalat säilyvät tuoreina ja mehevinä pidempään, mikä vähentää hävikkiä niin kaupassa kuin kotona. ​

Uudistettua Vaasan Ruispalaa on jo alettu valmistaa kaikissa Vaasanin leipomoissa, ja uudistus koskee kaikkia Vaasan Ruispalat -perheen tuotteita: Vaasan Ruispalat 100 % Ruis, Vaasan Ruispalat Saaristo, Vaasan Ruispalat Ruisverso ja Vaasan Ruispalat Tumma Herkku.