Vaasan Oy:n yhteistoimintaneuvottelut Suomessa ovat päättyneet 12 henkilön irtisanomiseen

7.12.2015

Vaasan Oy:n lokakuussa käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden piiriin kuuluivat kaikki Vaasan Oy:n tuotanto- ja toimitusketjussa, tutkimuksessa ja tuotekehityksessä, hankinnassa, asiakaspalvelukeskuksessa, konserni-viestinnässä ja ravitsemustoiminnoissa, taloudessa ja controller-toiminnoissa, ICT:ssä sekä HR:ssä toimivat ylemmät toimihenkilöt ja toimihenkilöt Suomessa, yhteensä noin 215 henkilöä.

Yhteistoimintaneuvottelujen perusteena oli Vaasan Oy:n tarve sopeuttaa toimintaansa liiketoimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin, tarkastella mahdollisia muutoksia yllä mainittujen toimintojen tehtävissä ja vastuujaoissa sekä suunnitella toimintamallien mahdollista uudistamista näissä toiminnoissa.

Neuvottelut johtavat Vaasanin konserninrakenteen purkamiseen ja Vaasanin liiketoimintojen jakamiseen kolmeen eri liiketoimintayksikköön. Neuvottelut johtavat myös 12 henkilön irtisanomiseen tuotannollisin ja taloudellisin perustein tuotanto ja toimitusketjussa, tutkimuksessa ja tuotekehityksessä sekä konserniviestinnässä. Alun perin neuvottelujen arvioitiin johtavan enimmillään 40 henkilön irtisanomiseen.

”Yhteistoimintaneuvottelut ovat aina raskaat kaikille osapuolille. Olemme yhdessä henkilöstön kanssa pyrkineet löytämään ja löytäneetkin erilaisia ratkaisuja irtisanomisten vaihtoehdoksi, mutta valitettavasti kaikilta osin niiltä ei voitu välttyä. Olemme pyrkineet minimoimaan vähennystarvetta mm. työtehtävämuutoksilla ja eläkeratkaisuin”, sanoo Vaasan Oy:n toimitusjohtaja, Thomas Isaksson.

Kuten aiemmin on jo tiedotettu, Vaasanin tuoreet leipomotuotteet sekä leivonnaispakasteet -liiketoiminnat yhdistetään osaksi kansainvälistä Lantmännen Unibake –leipomoyritystä, joka valmistaa pakastettuja ja tuoreita leipomotuotteita vähittäiskaupan sekä food service –sektorin asiakkaille. Vaasanin näkkileivät ja hapankorput -liiketoiminta yhdistetään osaksi Lantmännen Cerealiaa, jonka tuotevalikoimiin kuuluvat viljapohjaiset tuotteet kuten jauhot, aamiaishiutaleet, pasta sekä valmisateriat.

Lantmännen on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialoilla. Yhdessä Lantmännenin kanssa panostamme tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä kestävään kehitykseen ja kannamme vastuumme koko toimitusketjussa pellolta pöytään.

Lisätietoja:

Thomas Isaksson, toimitusjohtaja, Vaasan Oy
Puh. 040 700 6709 tai thomas.isaksson@vaasan.com

Mira Perander, viestintäpäällikkö, Vaasan Oy
Puh. 050 560 3327 tai mira.perander@vaasan.com

www.vaasan.fi

www.lantmannen-unibake.fi/

www.lantmannen.com