Vaasan Oy suunnittelee investointia kauraleipätuotannon kasvattamiseksi ja harkitsee leipomorakenteen uudelleenjärjestelyä

1.3.2021

Lantmännen Unibake -leipomoyhtiöön kuuluva Vaasan Oy suunnittelee yli 7 miljoonan euron investointia kauraleivän valmistuskapasiteetin kasvattamiseksi ja uuden tuotantolinjan rakentamiseksi. Kauraleivän suosio kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti, ja Vaasanin tavoite on vastata tähän kysyntään. Samalla Vaasan harkitsee leipomotuotantonsa rakenteen uudelleenjärjestelyä toimintansa optimoimiseksi, jonka myötä harkinnassa on Kotkan tuoreleipätuotannon lakkauttaminen ja uuden tuotantolinjan rakentaminen Vantaan leipomoon.

– Tunnistamme kauraleivissä selkeitä kasvun mahdollisuuksia, mutta meillä ei ole tällä hetkellä riittävästi kapasiteettia vastataksemme kasvaneeseen kysyntään ja hyödyntääksemme kasvun mahdollisuuksia. Siksi suunnittelemme investointia ja uuden tuotantolinjan rakentamista. Modernin linjan myötä pystymme muun muassa leipomaan uudenlaisia kauraleipiä, jotka vastaavat tulevaisuuden kuluttajatarpeisiin, kertoo Vaasan Oy:n toimitusjohtaja Thomas Isaksson.

Samanaikaisesti Vaasan harkitsee myös leipomotuotantonsa rakenteen uudelleenjärjestelyä toimintansa optimoimiseksi. Harkinnassa on muun muassa Vaasan Oy:n Kotkan tuoreleipätuotannon lakkauttaminen ja uuden tuotantolinjan rakentaminen Vantaan leipomoon. Suunnitelma ei sisällä tuotannon siirtoja Suomesta ulkomaille eikä se koske Lantmännen Cerealian näkkileipätuotantoa Kotkassa.

Suunnitellun investoinnin ja harkittavana olevan leipomotuotannon rakenteen uudelleenjärjestelyn vuoksi Vaasan Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on Vaasan Oy:n Suomen organisaation työntekijät Kotkan, Vantaan, Kuusankosken ja Kiimingin leipomoissa. Lisäksi neuvottelut koskevat Kotkan toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä, joiden ensisijainen toimipaikka on Kotka. Toteutuessaan muutokset voivat johtaa enintään 45 työntekijän irtisanomiseen. Arvion mukaan mahdollinen toiminnan uudelleenorganisoiminen saattaisi aiheuttaa lomautustarvetta erityisesti Vantaalla.

Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset, taloudelliset ja toimintojen uudelleen järjestelyistä johtuvat syyt. Neuvottelut käynnistyvät 8.3.2021 ja ne pyritään saamaan päätökseen kuuden viikon aikana.

Lisätietoja

Thomas Isaksson, toimitusjohtaja p. 040 700 6709, thomas.isaksson@vaasan.com
Mari Dunderfelt, viestintäjohtaja, p. 040 556 5721, mari.dunderfelt@vaasan.com