Vaasan mukana valtakunnallisessa Hävikkiviikossa

1.9.2016

29.8.–4.9.2016 järjestetään neljättä kertaa valtakunnallinen Hävikkiviikko, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta ruokahävikistä ja tarjota keinoja ruokahävikin vähentämiseksi. Vaasan on mukana Hävikkiviikossa.

Vaasanin yritysvastuun yksi keskeisistä tavoitteista on vähentää tuotannossa syntyvän hävikin ja jätteen määrää. Tänä vuonna olemme panostaneet hävikin vähentämisessä erityisesti myynnin, tuotannonsuunnittelun, tuotannon ja lähettämön väliseen yhteistyöhön. Olemme kehittäneet yhteistä suunnittelua ja ennustejärjestelmiä, jotta pystyisimme paremmin ennakoimaan päiväkohtaisia myynnin vaihteluita. Tärkeimmät kanavamme myynnin vaihteluista ylijäävälle leivälle ovat omat myymälämme sekä hyväntekeväisyys.

Oman tuotantomme lisäksi haluamme vähentää ruokahävikkiä leivän toimitusketjun eri vaiheissa, niin kaupassa kuin kotitalouksissa. Haluamme entistä paremmin tunnistaa yhdessä asiakkaiden ja raaka-ainetoimittajien kanssa tärkeimmät hävikin lähteet ja kehittää toimitusketjun prosesseja siten, että hävikkiä syntyy entistä vähemmän.

Tämän vuoden Hävikkiviikon teemana on hyvät käytännöt. Hävikkiviikon aikana jaamme vinkkejä leipähävikin vähentämiseen sosiaalisen median kanavissamme. Klikkaa siis Twitteriin ja Facebookiin ja jaa kokemuksesi siitä, miten vähennät leipähävikkiä kotona.

Osana kampanjaa toteutetaan Hävikkikilpailu, jonka kautta halutaan tuoda esille ja palkita onnistuneita toimenpiteitä. Kilpailun voittajat julkaistaan Hävikkiruokafestareilla lauantaina 3.9.2016.

Lue lisää Hävikkiviikosta www.havikkiviikko.fi sekä sosiaalisesta mediasta tunnisteella #hävikkiviikko.