Vaasan leipoi hyvän olon leivän

25.8.2021

Leipomoyhtiö Vaasanin kehittämä uutuus tinkii hiilihydraateista, mutta ei mausta. Paljon hyvää energiaa ja ravintoaineita sisältävä Vaasan Feel Good Minihiilari Kaura on luotu erityisesti niille, jotka vaalivat kehoaan ja haluavat syödä terveellisesti. Uutuus onkin ainutlaatuinen tuoreleipä niille kuluttajille, jotka haluavat vähentää päivittäisiä hiilihydraattejaan.

Vaasan Feel Good on vähähiilihydraattinen hyvän olon leipä, joka leivotaan kotimaisesta kaurasta ja erilaisista siemenistä. Uutuus sisältää keskivertoleipään verrattuna yli puolet vähemmän hiilihydraatteja, runsaasti proteiinia ja kuituja eikä lainkaan lisättyä sokeria.

Vaasanin uusi leipäkonsepti on kehitetty tarkan ruokavalion kuluttajille. Hiilihydraatin vähentämisestä huolimatta kauraleivässä on paljon makua ja herkullinen koostumus, jotka on saatu aikaan kauran lisäksi terveellisillä siemenillä. Leipä on parhaimmillaan paahdettuna, jolloin sen siemenistä tulee paahteisia ja leivästä erityisen maistuvaa.

”Olemme käyneet paljon keskusteluja hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden nuorten aikuisten kanssa. Heille kehon hyvinvointi on tärkeää ja sitä ylläpidetään paitsi säännöllisen treenin, myös huolellisesti suunnitellun ravinnon avulla. Hiilihydraattien kanssa tasapainoilu on useille tärkeää ja perinteinen leipänautinto on usein jäänyt jonkin muun funktionaalisen ruoan syrjäyttämäksi. Mielestämme leipä kuuluu kaikille ja siksi olemme kehittäneet tämän uutuuden”, kertoo Vaasan Oy:n kauraleipien kategoriapäällikkö Siri Helle ja jatkaa:

”Koska hyvä olo syntyy vapaudesta valita, eikä tiukoista rajoista, kehitimme Vaasan Feel Good Minihiilarin. Se tukee vähähiilihydraattista, terveellistä ruokavaliota mausta ja aidon leivän tunteesta tinkimättä. Uutuus on laadukas kotimainen tavallisen tuoreleipähyllyn kauraleipä, jonka hiilihydraattipitoisuus on onnistuttu tiputtamaan normaaliin leipään verrattuna alle puoleen. Rohkea leipä antaa energisen kokemuksen täysin uudella ja nautinnollisella tavalla.”

Suomessa leivottu Vaasan Feel Good Minihiilari Kaura sisältää 79 % kotimaista kauraa. Leivän kuitupitoisuus on 11 %. Runsaasti paahteisia siemeniä ja jyviä sisältävä kauraleipä on erityisen hyvää paahdettuna.