Vaasan Kaurasydän pukeutuu pinkkiin syöpätutkimuksen edistämiseksi

31.8.2021

Leipomoyhtiö Vaasan verhoutuu roosaan syöpätutkimuksen edistämiseksi, kun Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys pyörähtää käyntiin tänä syksynä. Vaasanin tavoitteena on yhdessä sisaryrityksensä Lantmännen Unibake Finlandin kanssa kerätä 55 000 euroa suomalaiseen syöpätutkimukseen.

Vaasan yhdistää voimansa syys- ja lokakuussa sisaryrityksensä Lantmännen Unibake Finlandin kanssa Roosa nauha -keräykseen osallistumalla. Leipätalon kampanjatuotteena on Sydänmerkki-tuote, runsaskuituinen Vaasan Kaurasydän, jota säännöllisesti syömällä voi alentaa kolesterolia helpolla tavalla.

”Haluamme olla mukana tukemassa Syöpäsäätiön työtä ja lisätä omalla toiminnallamme tietoisuutta tästä tärkeästä asiasta. Meille oli myös luonnollista asettaa lahjoitustavoite yhdessä sisaryrityksemme kanssa, joka on ollut mukana kampanjassa jo usean vuoden ajan”, Vaasanin Brand Experience Manager Katja Willberg kertoo.

Vaasan Kaurasydämen lisäksi Roosa nauha -keräyksessä tänä vuonna ensi kertaa mukana ovat Vaasan Kotiuunin Herkkupuusti ja Vaasan Kotiuunin Rukiinen Pikkupiirakka. Lisäksi kampanjatuotteisiin lukeutuvat ennenkin mukana olleet Vaasan Kanelikierrepulla, Vaasan Suloinen Kanelipulla, Vaasan Kaurasko ja Vaasan Rukiinen riisipiirakka. Jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan keräykseen tietty senttimäärä.

Roosa pulla – hyvä syy herkutella

”Roosa nauha ilahduttaa suomalaisia syksyisin ja on mukana tekemässä maailmasta parempaa paikkaa. Tässä on hyvä syy herkutella ja samalla tukea suomalaista syöpätutkimusta. Haastamme ihmisiä tekemään hyvää syömällä leipää ja pullaa”, Lantmännen Unibaken Food Service -markkinointipäällikkö Kaisa Kivistö sanoo.

Roosa pulla eli Vaasan Kanelikierrepulla on ollut jo vuodesta 2015 Roosa nauha -keräyksen kumppanina. Kivistön mukaan yritys teetätti aikaisemmin pullatutkimuksen, jossa suomalaisen kahvipöydän suosituimmaksi herkuksi valikoitui ylivoimaisesti pulla ja niistä ykköseksi korvapuusti eli kanelipulla (45 % vastaajista). Tänä vuonna toteutetun tuoreen pullakyselyn tulokset julkaistaan sopivasti kansalliseksi korvapuustipäiväksi, jolloin nähdään muun muassa miten korona-aika on vaikuttanut pullan suosioon ja ovatko etäpullakahvit nousseet trendiksi.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tuki vuonna 2020 ensimmäistä kertaa rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta ja se on suomalaisten mieluisin lahjoituskohde. Syksyn 2021 Roosa nauha -keräys järjestetään 23.9.-31.10. Kansallista korvapuustipäivää vietetään maanantaina 4.10.

Inspiraatiota leipä- tai pullahetkiin voi käydä hakemassa esimerkiksi osoitteessa www.vaasan.fi/roosanauha.