Vaasan jakaa leipää hyväntekeväisyyteen

28.9.2015

Vaasan on aloittanut yhteistyön kolmen pääkaupunkiseudulla toimivan hyväntekeväisyysjärjestön kanssa, jotka antavat ruoka-apua vähävaraisille. Tuoretta leipää jaetaan järjestöjen kautta avustuspisteisiin eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Vaasan on käynnistänyt syyskuun alussa yhteistyön, jossa leipomon ylijäämätuotteita jaetaan kolmen eri pääkaupunkiseudulla toimivan hyväntekeväisyysjärjestön kautta vähävaraisille ja muille apua tarvitseville.

Avustustoiminta hyödyttää kaikkia osapuolia: paitsi avun saajia myös Vaasania, kun ylijäämätuotteet saadaan arvokkaaseen hyötykäyttöön.

Yhteistyö alkoi ensimmäisenä Vantaan Apuraide ry:n kanssa. Tammikuussa 2015 perustettu Apuraide tarjoaa sekä ruoka- että vaateapua yhteistyössä vantaalaisten apujärjestöjen, Vantaan kaupungin ja seurakunnan kanssa. Tuotteita jaetaan myös mielenterveyskuntoutujien päiväkeskuksiin, asunnottomien asuntoloihin ja työttömien päiväkeskuksiin. Apuraide on sitoutumaton järjestö.

”Olemme kiitollisia, että Vaasan on valinnut meidät yhteistyökumppaniksi jakamaan leipätuotteita, jotka ovat tärkeitä asiakkaillemme. Meidän kauttamme ruoka-apu menee suoraan sitä tarvitseville”, Vantaan Apuraide ry:n toiminnanohjaaja Jarno Eskelinen kertoo.

Vaasanin leipää jaetaan jatkossa myös Myllypuron elintarvikeapu ry:n kautta. Liikuntamyllyn ruokajakelussa Myllypurossa käy säännöllisesti 700–900 ihmistä, ja leipä on ruokajakelun yleisin ruoka-apu.

Lisäksi yhteistyö on käynnistetty Manna-Apu ry:n kanssa, jonka tarkoituksena on jakaa ruoka-apua vaikeassa taloudellisessa asemassa oleville ihmisille Espoossa ja lähialueilla. Vaasanin Espoon myymälästä soitetaan Manna-Apuun, kun myymälään on jäämässä ylimääräistä leipää.

”Vaasan haluaa tehdä hyvää ja kantaa oman kortensa kekoon. Tiukka taloustilanne on lisännyt avun tarvitsijoiden määrää. Yhteistyökumppaneidemme avulla osallistumme työhön, jolla on todellista merkitystä”, Vaasanin kaupallinen johtaja Minna Cousins kertoo hyväntekeväisyystyön taustoista.

”Tavoitteenamme on laajentaa avustukset mahdollisimman pian myös muualle Suomeen”, Cousins summaa.

Lisätietoja:

Minna Cousins
Vaasan Oy, kaupallinen johtaja
minna.cousins@vaasan.com
puh. 040 5534949