Vaasan ja Moilas yhteistyöhön, tuloksena gluteeniton tuoreleipävalikoima

18.12.2019

Leipomoyhtiöt Vaasan ja Moilas ovat yhdessä luoneet Suomen leipämarkkinoille gluteenittoman tuoreleipävalikoiman, joka saapuu kauppoihin tammikuun lopulla. Leipomoyhtiöiden välinen tuotekehitysyhteistyö on laajuudessaan ainutlaatuinen Suomessa. Kahden oman alansa huippuosaajan taitojen yhdistäminen synnytti laadukkaat tuoreleipäuutuudet, jotka lupaavat muuttaa käsityksen gluteenittomista leivistä.

Vaasan Moilas Free From -leipäperhe koostuu aluksi kolmesta tuoreesta, tavallisesta leipähyllystä löytyvästä uutuudesta: kaura-pellavaleipä, tumma siemenpala ja tumma siemenlimppu. Leivät syntyivät Vaasan ja Moilas -leipomoiden tuotekehittäjien yhteistyönä, ja ne leivotaan Pieksämäellä, Moilas-leipomon täysin gluteenittomassa leipomossa.

”Yhteistyö yli rajojen, vaikka perinteisen kilpailijan kanssa, on nykyaikaa. Halusimme kehittää erinomaisen, tuoreen gluteenittoman leivän, joten oli luontevaa yhdistää voimat Suomen parhaan gluteenittoman leivän osaajan kanssa. Tuotekehittäjämme selvittivät yhdessä, miten tavallisen tuoreen ja gluteenittoman leivän parhaat puolet saadaan yhteen, sekä miten tuotteet saadaan toimitettua suoraan leipomosta kaupan hyllylle ilman pakastusta tai kaasupakkausta. Uskon, että lopputulos on mullistava paitsi kuluttajan, myös kaupan näkökulmasta”, kertoo kaupallinen johtaja Minna Cousins Vaasanilta.

Yhteistyön tuloksena syntyneet gluteenittomat tuoreleivät saapuvat vähittäiskauppojen leipähyllyihin tammikuun lopussa. Umpinaisten pakkausten ansiosta leivät toimitetaan normaalissa päivittäisessä tuotejakelussa ja kauppa voi myös hyllyttää Vaasan Moilas Free From -leivät tavalliseen leipähyllyyn ilman kontaminaatioriskiä.

”Gluteenittomassa leivonnassa on aivan omat haasteensa, joiden voittamiseen Moilas on keskittynyt jo 35 vuoden ajan. Meistä onkin tullut erittäin osaava gluteenittomien erityisruokavaliotuotteiden leipoja. Vaasan taas on suomalaisen leipähyllyn innovaattori, joka tunnetaan laadukkaasta konseptoinnista, tuotannosta ja jakelusta. Yhteistyössämme näkyy ja maistuu molempien monipuolinen osaaminen ja voimavarat, mikä palvelee suoraan kuluttajaa”, kertoo Moilas Oy:n kaupallinen johtaja Marko Hammar.

Vaasan Moilas Free From -leivät eivät sisällä lainkaan vehnän, rukiin tai ohran proteiinia, eli gluteenia. Tuoreleipävalikoima on tarkoitettu paitsi keliaakikoille ja gluteeniherkille, myös monille muita erityisruokavalioita noudattaville sekä vehnää ja ruista vältteleville kuluttajille.

”Yhteistyömme ansiosta pystymme tarjoamaan erittäin laadukkaat gluteenittomat leivät päivittäin tuoreena kaikkialle Suomeen. Uutuudet tulevat muuttamaan käsityksen gluteenittomista leipomotuotteista”, Hammar lupaa.