Uusi Koulunäkki Snäkkis -ruissipsi hurmaa herkullisuudellaan – jopa 40 % vähemmän suolaa kuin vastaavissa tuotteissa

12.4.2023

Suomen suosituin näkkileipä, Vaasan Koulunäkki, saa rinnalleen rouskuvan uutuustuotteen. Naposteluun ja välipalaksi sopivat Koulunäkki Snäkkis -ruissipsit tarjoavat perinteisten sipsien ja snacksien rinnalle vähemmän suolaa sisältävän ja runsaskuituisen vaihtoehdon. Mininäkkärin muotoiset Snäkkis-ruissipsit leivotaan 100 % kotimaisesta täysjyvärukiista, ja niistä tulee saataville kaksi herkullista makua. 

Vaasan Koulunäkki on ollut osa suomalaisten arkea ja ruokakulttuuria jo vuodesta 1963.  Kuudenkymmenen vuoden aikana suomalaisten ruokailutottumukset ovat muuttuneet, ja tänä päivänä suomalaiset täyttävät jopa 35 prosenttia päivän energiatarpeestaan välipaloilla ja napostelemalla*. 60-vuotisjuhlan kunniaksi Koulunäkki tuo naposteluun uudenlaisen vaihtoehdon.

– Snäkkis-ruissipsit ovat näkkileivälle täysin uusi aluevaltaus. Uutuustuotteessa on panostettu terveellisyyteen, mutta mausta ei ole tingitty tippaakaan. Ne ovat paremman omantunnon vaihtoehto perinteisille perunalastuille, kertoo Koulunäkkiä valmistavan Lantmännen Cerealian Brand & Portfolio Manager Emilia Taxell.

Koulunäkki Snäkkis -ruissipsit sisältävät 40 prosenttia vähemmän suolaa verrattuna muihin ruis- ja kaurapohjaisiin napostelutuotteisiin. Rapeita Snäkkis-ruissipsejä on kahta eri makua: Popcorn sekä perunalastuista tuttu Sour Cream & Onion.

– Snäkkiksissä suolaa on lisätty vain pinnalle, mikä tekee mausta todella intensiivisen. Niissä on perinteisistä naposteluherkuista tuttuja makuja, mutta uppopaistamisen sijaan ne leivotaan näkkileivän tapaan uunissa, sanoo Taxell.

Uusi twisti rakastetulle arjen sankarille

Huhtikuussa kauppoihin saapuvat Snäkkis-ruissipsit leivotaan Vaasan Koulunäkin tapaan Kotkassa ja niissä käytetään samaa kotimaista täysjyväruista. Runsaskuituiset, vegaaniset ja maidottomat ruissipsit sopivat monenlaiseen naposteluun ja välipalakäyttöön.

– Koulunäkki haluaa inspiroida suomalaisia terveelliseen elämäntapaan ja siksi tuomme perinteisen näkkileivän rinnalle uusia, helppoja ja herkullisia tapoja nauttia kotimaisesta rukiista. Ruissipsit soveltuvat mainiosti viikonloppuherkutteluun ja leffailtaan, mutta myös matkaevääksi, välipalaksi tai vaikka vappupäivän piknik-koriin, vinkkaa Taxell.

60-vuotias Vaasan Koulunäkki on suomalainen klassikko

Koulunäkki tuotiin markkinoille vuonna 1963, kun koululaisille ja lapsille haluttiin tarjota oma, mieto ja murea näkkileipä. Tuotteen valmistus alkoi Vaasassa, mutta tuotanto siirtyi vuonna 1969 Kotkaan, jossa Koulunäkkiä valmistetaan edelleen. Kotkan näkkileipätehdas on Suomen suurin näkkileipätehdas ja maailman suurin hapankorpun valmistaja.

– Koulunäkki on kaikkien näiden vuosienkin jälkeen yhä rakastettu suomalaisissa perheissä sen terveellisyyden ja maun ansiosta. Kotimaisesta täysjyvärukiista valmistettu näkkileipä on myös ilmastoystävällinen valinta. Pitkän säilyvyytensä ansiosta siitä syntyy harvoin hävikkiä, sanoo Taxell.

* Suomalaisten ruokatottumusten ja napostelutottumusten muutokset ovat Food Digest 2020 ja 2022 -tutkimuksista (IPSOS Group, Food Digest 2022 -tutkimus ja Kantar, Food Digest 2020 -tutkimus).