Uuden Isopaahto-pakkauksen suunnittelija odottaa leipiä lähikauppaansa

13.10.2017

Vaasan Isopaahto-paahtoleivän pakkaus saa lokakuussa uuden ilmeen. Uusi pakkaus valittiin Lahden Muotoiluinstituutin opiskelijoiden tekemien ehdotusten joukosta yleisöäänestyksellä. Ääniä annettiin yli 3 100, ja äänestyksen voitti Pamela Kompan suunnitteleman pakkaus.

Kompan uusi design vaati paljon ideointia ja rohkeaa kokeilemista. Hänelle oli kuitenkin tärkeää antaa kunniaa Isopaahdon tutulle ilmeelle.

”Visuaalisesti miellyttävä pakkaus voi tuoda rauhallisen hetken kiireiseen arkeen”, Komppa kertoo.

Opiskelijoille annettava vastuuta

Kompan mukaan opettavaisinta Isopaahdon pakkaussuunnittelukisassa oli sen aitous. Kun suunnitelmaa esiteltiin Vaasanin väelle, se ei tuntunut kouluprojektilta vaan oikealta työtilanteelta.

”Vaasan haki opiskelijoilta uutta ilmettä paahtoleivälle tositarkoituksella. Aidon vastuun antaminen onkin paras tapa antaa nuorille työelämätaitoja”, Komppa sanoo.

Tällä hetkellä Komppa suorittaa mainonnan vaihto-opintoja Kanadassa. Hän ei siis pääse ihailemaan uutta Isopaahtoa lähikauppaan heti julkaisupäivänä, mutta odottaa innolla mitä isosiskon lähettämästä Suomi-paketista löytyy.

”Kotimaan makuja tulee yllättävän nopeasti ikävä.”

Suomeen palatessaan Pamela aikookin ensimmäisenä suunnata lähikauppaansa.

”Kun aloitin opinnot Muotoiluinstituutissa, unelmana oli nähdä oma konkreettinen tuotos kaupoissa. Tuntuu uskomattomalta, että se on jo nyt tosiasia”, Komppa sanoo.

Eväitä tulevaisuuteen

Komppa uskoo kokemuksesta olevan hyötyä jatkossakin. Tulevaisuudessa hän toivoo työskentelevänsä pakkaussuunnittelun ja isojen brändien kanssa.

”Kaikillahan on portfolio, mutta moni ei voi lyödä leipäpakettia pöytään työhaastattelussa”, Komppa nauraa.

”Pamelan suunnittelema pakkaus oli loppuvaiheessa projektia markkinointitiimin suosikki. Toteutus on erittäin onnistunut lapsiperhe-kohderyhmän näkökulmasta: keneltäkään ei jää paahtoleipähyllyn edessä tai aamupalapöydässä huomaamatta Isopaahto-brändin uudistunut ja värikäs ilme”, sanoo Minna Turunen, Vaasan Oy:n projektipäällikkö.