Tiesittekö, että myös eläimet rakastavat Vaasan Kauratyynyjä?

2.12.2015

Erään kuluttajamme mökillä käy Vaasan Kauratyynyjen houkuttamana päivittäin ruokailemassa yhdeksän kuukkelia joka aamu, päivän mittaan useita kertoja ja iltapalalla hämärän tullen. Jos kuukkeleilta jää jotakin syötävää, lapintiaiset ja oravat syövät loput. Metsämyyrä yrittää myös päästä osille. Harakat syövät kuukkelien puihin varastoimia Kauratyynyn palasia.

Kauratyynyn murut houkuttelevat myös isompia eläimiä: tämänvuotinen poronvasa kesyyntyi kerrasta maistettuaan ohi mennessään kuukkelien eväitä, on sittemmin palannut useita kertoja pyytämään lisää, vaikka emo pontevasti vastustaakin sen seurustelua ihmisten kanssa. Vasa näyttäytyy mökin ikkunan takana ja menee sitten portaiden eteen odottamaan, että Kauratyynyä saa.

Viimeisin Kauratyynyjen ystävä on yöeläin, metsäjänis. Se tulee Kauratyynyjen tuoksun houkuttamana useita kertoja illan ja yön aikana syömään, kunnes joka ikinen muru on syöty.

Ainakin kuukkelit nirsoilevat, jos niille tarjotaan jotakin muuta vaihtoehtoa, mutta Kauratyynyt kelpaavat aina. Nykyisten ruokittavien kanssa Vaasan Kauratyynyjä menee neljä pakettia viikossa, ja jos ruokkijakin haluaa saada osansa, vielä pari pakettia lisää.