Suomalaisen leipomokonserni Vaasanin myynti Lantmännen-konsernille toteutui

16.6.2015

Suomalaisen leipomoalalla toimivan Vaasan-konsernin myynti Lantmännen-konsernille on toteutunut. Lantmännenin ja Vaasanin toiminnot täydentävät toisiaan hyvin. Tehty yrityskauppa parantaa Lantmännen-osuuskunnan markkina-asemaa Itämeren alueen vilja- ja elintarvikeketjussa. Vaasan ja Lantmännen muodostavat yhdessä kilpailukykyisen yrityksen, jolla on hyvät kasvumahdollisuudet Pohjoismaissa sekä muualla maailmassa.

Kilpailuviranomaiset ovat nyt hyväksyneet yrityskaupan, jossa Lantmännen ostaa Vaasan-konsernin. Vaasan ja sen vahvat tuotemerkit, kuten Bonjour, Finn Crisp ja Vaasan, auttavat yritystä saamaan johtavan aseman Itämeren alueen markkinoilla. Vaasan-kaupan avulla Lantmännen vahvistaa asemaansa pakasteleivonnaisissa sekä laajentaa tuoreiden leipomotuotteiden valikoimaansa. Kansainväliseen tuotetarjontaan lisätään näkkileivät ja hapankorput.

”Vaasan-konsernin ostaminen vastaa pitkän aikavälin strategisia tavoitteitamme laajentaa toimintaamme ja parantaa asemaamme Itämeren alueella. Vaasan ja Lantmännen täydentävät hyvin toisiaan. Niillä on yhdessä hyvät mahdollisuudet laajentumiseen, uusiin innovaatioihin ja nopeaan mukautumiseen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin”, Lantmännenin konsernijohtaja ja toimitusjohtaja Per Olof Nyman sanoo.

Vaasanin tuoreet leipomotuotteet ja leivonnaispakasteet liitetään Lantmännen Unibake -yhtiöön, joka on Lantmännen-konserniin kuuluva kansainvälinen leipomoyritys. Sen erikoisalaa ovat pakastetut ja tuoreet leipomotuotteet ravitsemispalveluille ja vähittäiskaupalle. Vaasanin näkkileivät ja hapankorput siirtyvät osaksi Lantmännen Cerealia -yhtiötä. Se on Lantmännen-konserniin kuuluva yritys, joka keskittyy viljaan perustuviin elintarviketuotteisiin, kuten jauhoihin, aamiaistuotteisiin, pastoihin ja valmisruokiin.

”Meillä on yhteisenä kiinnostuksen kohteena ruoka, ja yhdessä meillä on paremmat kasvumahdollisuudet Itämeren alueen maissa ja muualla maailmassa. Vaasanin integrointi Lantmännen-konserniin on aloitettu. Tämä luo mielenkiintoisia mahdollisuuksia myös yhtiöiden henkilöstölle”, Lantmännen Unibake -yhtiön toimitusjohtaja Werner Devinck sanoo.

”Vaasanin näkkileivät ja hapankorput sopivat hyvin Lantmännen Cerealian tuotevalikoimaan. Yrityskauppa tuo meille vakaan aseman Suomessa ja valituilla vientimarkkinoilla”, Lantmännen Cerealian toimitusjohtaja Krister Zackari sanoo.

Lisätietojen saamiseksi ota yhteyttä:

Per Olof Nyman, konsernijohtaja ja toimitusjohtaja, Lantmännen, puhelin: +46 706 57 42 47, email: per.olof.nyman@lantmannen.com

Werner Devinck, toimitusjohtaja, Lantmännen Unibake, puhelin: +45 762 85 100, email: werner.devinck@lantmannen.com

Krister Zackari, toimitusjohtaja, Lantmännen Cerealia, puhelin: +46 703 29 18 98, email: krister.zackari@lantmannen.com

Lantmännen, lehdistöasiat, puhelin: +46 730 46 58 00

Lantmännen

Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalouden, koneiden, bioenergian ja elintarvikkeiden alalla Pohjoismaissa. Lantmännenin omistaa 29 000 ruotsalaista maanviljelijää, meillä on 10 500 työntekijää sekä toimintaa yli 20 maassa. Liikevaihtomme on 37 miljardia Ruotsin kruunua. Käytämme peltoresursseja, lähinnä viljaa, pyrkien edistämään maatalouden elinvoimaisuutta. Parhaiten tunnettuja tuotemerkkejämme ovat AXA, Kungsörnen, GoGreen, Schulstad ja Gooh. Yrityksemme on perustettu omistajasukupolvien osaamisen ja arvojen varaan. Meillä on toimintaa sekä tutkimus- ja kehitystoimintoja koko arvoketjussa, joten pystymme kantamaan vastuun pellolta pöytään. Lisätietoja: http://lantmannen.se/en

Vaasan

Vaasan-konserni on johtava leipomoalan toimija, jonka pääkonttori on Suomessa. Sen omisti aikaisemmin Lion Capital. Yhtiöllä on merkittävä asema Ruotsissa, Norjassa ja Itämeren alueen maissa. Sen tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Bonjour, Finn Crisp ja Vaasan. Vaasan on suurin hapankorppujen ja toiseksi suurin näkkileipien valmistaja maailmassa.Yhtiöllä on myös vakaa asema leivonnaispakasteissa Pohjoismaissa ja tuoreiden leipomotuotteiden tuotesegmentissä. Vaasan-konsernissa oli vuonna 2014 noin 2 700 työntekijää, ja sen liikevaihto oli noin 400 miljoonaa euroa.