Värikäs välipalaleipä

Tässä värikkäässä leivässä maistuu mustajuuri sekä punakaali. Samalla saat kuituja ja lisäät myös kasvisten osuutta päivittäisessä ruokavaliossa.

Ainesosat

1 Vaasan Kaura-tattarileipä
Mustajuuritahna
50g Mustajuurea
1 Valkosipulinkynsi
1 rkl Kasviöljyä
1 rkl Sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria
Punakaalisalaatti
150g Punakaalia
1 Appelsiini
2 rkl Kasviöljyä
2 rkl Omenaviinietikkaa
1 rkl Juoksevaa hunajaa
Tuoretta rosmariinia
Suolaa ja pippuria

Ohje:

Mustajuurilevite:

Kuori mustajuuri (noin puolikas mustajuuri) ja keitä sitä valkosipulin kynnen kanssa niukassa vedessä noin 10 – 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää sekaan öljy ja sitruunan mehu. Mausta levite suolalla sekä pippurilla ja levitä leivälle.

 

Punakaalisalaatti:

Raasta punakaali kulhoon ja ripottele suolaa päälle. Anna kaalin mehustua hetken. Pese appelsiini huolellisesti juuresharjalla ja raasta kaalin päälle vähän appelsiinin kuorta. Kuori ja pilko sillä aikaa appelsiini ja lisää kulhoon mehuineen.

Kaada sekaan kasviöljy, omenaviinietikka, hunaja, pippuri ja tuoretta rosmariinia. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.