3 x välipalaleipä

Ainesosat

Uunitomaatti-vuohenjuustoleipä
1 pkt Vaasan Kaura-tattarileipää
150g Levitettävää vuohenjuustoa
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Basilikaa
Värikäs juures-mozzarellaleipä
1 pkt Vaasan Kaura-tattarileipää
2 kpl Isoa porkkanaa
6 kpl Säilykepunajuurta
1 dl Pestokastiketta
2 rkl Sitruunamehua
175g Viipaloitua mozzarellaa
Vuonankaalia
Kalkkuna-punakaalileipä
1 pkt Vaasan Kaura-tattarileipää
6 kpl Rapeaa romainesalaatinlehteä
100 g Kalkkunaleikettä
250 g Punakaalia
1 kpl Kotimainen omena
4 rkl Maustamatonta jogurttia, ranskankermaa tai majoneesia
1 rkl Omenaviinietikkaa
Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Koristeeksi yrttejä, rucolaa tai vuonankaalia

Ohje:

Uunitomaatti-vuohenjuustoleipä

1. Valmista ensin kirsikkatomaatit. Halkaise tomaatit ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin. Paahda 150 asteisessa uunissa 1,5–2 tuntia, kuinka kiinteitä haluat.

2. Avaa leivät ja levitä vuohenjuustoa leiville. Nostele pinnalle muutamia tomaatteja ja valuta päälle oliiviöljyä. Viimeistele sormisuolalla. Koristele basilikan lehdillä.

Vinkki: Säilö loput tomaatit purkkiin ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Säilytä jääkaapissa ja käytä esim. aamuleipien tai salaattien joukkoon.

 

Värikäs juures-mozzarellaleipä

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Raasta punajuuret myös karkeaksi raasteeksi.

2. Notkista pestokastike sitruunamehun kanssa. Avaa leivät ja levitä kastiketta leiville. Levitä päälle mozzarellaviipaleita. Nostele päälle raasteita ja vuonankaalia.

 

Kalkkuna-punakaalileipä

1. Valmista ensin kaali-omenaslaw. Raasta punakaali. Pese omena huolella ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita kulhossa kaali, omena, jogurtti, viinietikka ja mausteet.

2. Leikkaa salaatinlehdet puoliksi. Avaa leivät ja aseta leivälle salaatinlehti. Nostele päälle punakaaliseosta. Taittele jokaiselle leivälle 1–2 viipaletta kalkkunaleikettä. Koristele yrteillä, rucolalla tai vuonankaalilla.