Ainesosat

Höyrytetty pinaatti ja uppomunaleipä
1 pkt (6 kpl) Vaasan 100% Kaura -leipää
Hienonnettua ruohosipulia
250 g Tuoretta pinaattia
1 rkl Oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja mustapippuria
12 kpl Kananmunia
1 dl väkiviinaetikkaa
Banaani-raejuusto-myslileipä
1 pkt (6 kpl) Vaasan 100% Kaura -leipää
1 prk (200 g) Pehmeää raejuustoa
2 kpl Banaania
4 rkl Mysliä
3 rkl Hunajaa
Tomaatti-kikherneleipä
1 pkt (6 kpl) Vaasan 100% Kaura -leipää
1 prk (290/175 g) Esikeitettyjä kikherneitä (tetra tai säilykepurkki)
4-5 kpl Aurinkokuivattua tomaattia
1/2 tl Kurkumaa
Ripaus suolaa
1 prk (150 g) Maustamatonta tuorejuuston kaltaista kasvislevitettä
12–14 Kirsikkatomaattia
Rucolaa

Ohje:

Höyrytetty pinaatti ja uppomunaleipä

1. Valmista ensin höyrytetty pinaatti. Poista suurimmista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit ja huuhtele lehdet. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää joukkoon raastettu valkosipulinkynsi, kosteat pinaatinlehdet sekä tilkka vettä. Peitä kannella ja anna pinaattien höyrystä pannulla muutama minuutti. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois. Mausta ripauksella suolaa.

2. Keitä vettä laakeassa, suuressa kattilassa muutama minuutti. Lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske munat varovasti veteen. Anna munien hautua 3– 4 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat reikäkauhalla kylmään veteen odottamaan tarjoilua.

3. Avaa leivät ja nostele leiville pinaattiseosta. Nosta jokaisen leivän päälle keitetty uppomuna. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia, suolaa sekä mustapippuria.

 

Banaani-raejuusto-myslileipä

1. Avaa leivät ja levitä leiville raejuustoa. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja asettele leipien päälle.

2. Murustele leipien pinnalle mysliä ja viimeistele hunajalla.

 

Tomaatti-kikherneleipä

1. Valuta kikherneet ja nosta teholeikkuriin aurinkokuivattujen tomaattien ja mausteiden kanssa. Aja muutamalla sykäyksellä karkeaksi tahnaksi. Poista leikkuuterä ja sekoita joukkoon kasvislevite.

2. Avaa leivät ja levitä tahnaa leiville. Pilko kirsikkatomaatit ja nostele leiville pilkottuja tomaatteja ja kunnon keko rucolanversoja.