Ainesosat

4 viipaletta leipää
200-300 g herkkusieniä
6-8 kpl tomaatteja
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl chili
2 kpl fenkoli
suolaa
mustapippuria
basilikaa
öljyä

Ohje:

Leikkaa sienet paloiksi ja paista ne pannulla voissa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Valuta ylimääräinen rasva pois sienistä. Mausta suolalla.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Leikkaa chili ja sipulit hienoksi silpuksi. Yhdistä tomaatti, chili ja sipulit “salsaksi” ja mausta suolalla ja pippurilla.

Viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi.

Laita leipäviipaleet uunipellille. Levitä tomaattisipulisalsaa tasaisesti leiville. Laita seuraavaksi paistettuja sieniä täytteeksi ja lopuksi fenkolilastuja.

 

Vuohenjuustokreemi

200-300 g vuohenjuustoa

2 dl creme fraichea

Kuori ja leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi. Aja juusto ja creme fraiche yleiskoneessa tasaiseksi juustokreemiksi. Lisää tippa maitoa/vettä, jos kreemi jää liian paksuksi. Tarkista maku.

 

Laita lopuksi vuohenjuustokreemiä pizzan päälle.

Paista pizza uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean pinnan ja leipä on paahtunut.

Sienipizza toimii sekä kylmänä että lämpimänä ruokana.

Halutessasi voit tarjota täytteet ja leivät erikseen, jolloin jokainen saa koota oman täytetyn toastin makunsa mukaan.