Ainesosat

4 viipaletta Vaasan Ruispalat leipää
400 g lehtikaalia
4 valkosipulinkynttä
1-2 dl oliiviöljyä
400 g pastaa

Ohje:

Leikkaa tai revi Ruispalat pieneksi paloiksi. Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannussa ja paista murut rapeaksi, mausta sormisuolalla.

Laita iso kattila vettä kiehumaan, suolaa vesi huolellisesti.

Poista lehtikaalin lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi. Pilko lehtiruodit pieneksi.

Aseta iso kulho kylmää vettä kattilan viereen. Keitä ensin lehtiruodit minuutin ja lisää sitten loput lehtikaalista minuutiksi. Nosta lehtikaali kylmän veteen. Lisää pastaa keitinveteen ja keitä pakkauksen ohjeiden mukaan.

Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Valuta lehtikaali ja sekoita blenderissä, valkosipulin ja 1 dl oliiviöljyn kanssa. Lisää noin 3 dl pastan keitinvedestä blenderiin niin että saat sileän kastikkeen. Maista jos kastike kaipaa lisää öljyä, suolaa tai vettä.

Sekoita pasta ja kastike keskenään, tarjoile ruis-panngrattatolla.