Ruistikut

Ruispaloista syntyy elokuvaillan makurikkain pikkupurtava. Dippaa valkosipuliset palat mehevään avokadohummukseen.

Ainesosat

1:lle
1 Vaasan Ruispala
1 rkl öljyä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
Avokadohummus:
240 g keitettyjä kikherneitä
2 kypsää avokadoa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
3 rkl limetin mehua
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl jauhettua juustokuminaa
suolaa

Ohje:

Valmista ensin hummus. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Mausta maun mukaan suolalla. Kaavi hummus tarjoiluastiaan ja ripsauta päälle hieman hienonnettua tuoretta tilliä.

Leikkaa ruispalat tikuiksi ja pyörittele ne valkosipulisilpulla maustetussa öljyssä. Levitä tikut pellille ja ripottele päälle suolaa. Paahda 225 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes tikut ovat rapeita. Ripottele valmiiden tikkujen päälle hienonnettua tuoretta tilliä ja tarjoile ruistikut ja avokadohummus naposteltavana vaikkapa oluen kanssa.