Ainesosat

1 pkt Vaasan Ruispaloja
1 kpl palsternakka
1 prk kikherneitä
1/2 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl jeeraa
200 g kanttarelleja
50 g puolukoita
3 kpl laakerinlehtiä
1,5 dl vettä
1 dl sokeria
0,5 dl etikkaa

Ohje:

Kuori ja pilko palsternakka ja paahda uunissa 160 asteessa 15 minuuttia.

Huuhtele kikherneet huolella. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kaikki hummuksen raaka-aineet ja aja massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä ja mausta mielesi mukaan.

Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja etikka sekä laakerinlehdet. Kuumenna kunnes sokeri sulaa. Kaada liemi puhdistettujen sienien ja puolukoiden päälle purkkiin. Sulje purkki ja anna tekeytyä viileässä 1–2 päivää.

Voitele paahdettu Ruispala palsternakkahummuksella. Nostele päälle pikkelöityjä sieniä ja puolukoita. Viimeistele valuttamalla leivälle hieman oliiviöljyä ja nauti!