Ainesosat

8-10 Vaasan Ruispalat -leipää
50 g voita tai margariinia
ripaus suolaa
2-3 valkosipulinkynttä

Ohje:

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Leikkaa minit 4-6 osaan ja irrota puoliskot toisistaan. Sulata voi pannulla ja nosta sivuun jäähtymään. Kuori ja silppua valkosipuli ja lisää silppu, leikatut minit ja suola sulatettuun voiseokseen. Kääntele paloja kunnes voi on tasaisesti imeytynyt niihin. Levitä ruispalaseos leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Kääntele paloja uunissa tarvittaessa, jotta ne paistuvat tasaisesti. Kumoa valmiit krutongit tarvittaessa talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile esimerkiksi herkullisen bataattikeiton tai pekoni-caesar –salaatin kanssa.

Katso myös reseptivideo!